Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 1η Ημερίδα Μαθητών Γ΄Λυκείου Κορινθίας με θέμα “Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού των Οστών"

 
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κορίνθου στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάπτυξη του πνεύματος εθελοντισμού και προσφοράς στον συνάνθρωπο, υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των Σχολείων Κορίνθου και Λουτρακίου , με θέμα την εθελοντική δωρεά αίματος και την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.


Κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ , ο κ. Αγγελακόπουλος Ευάγγελος - Επισκέπτης Υγείας MSc Νοσηλευτής και από το Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών(ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή, η ιατρός κα Γραφανάκη Αικατερίνη
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία εθελόντριας Σαμαρείτισσας που έχει δώσει μόσχευμα, καθώς επίσης και η ομιλία της ασθενούς - λήπτριας μοσχεύματος που έχει πια θεραπευτεί.
Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου οι οποίοι σύντομα θα ενηλικιωθούν και θα γίνουν οι εν δυνάμει νέοι εθελοντές αιμοδότες και δωρητές μυελού των οστών. Για αυτό το λόγο σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας προσκλήθηκαν και συμμετείχαν περίπου 400 μαθητές από το 1ο - 2ο - 3ο και 4ο Λύκειο Κορίνθου, 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου, 1ο Λύκειο Λουτρακίου, Αριστοτέλειο και Απόστολος Παύλος.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γκιολής Αναστάσιος, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Πιέτρης Τιμολέων και η Πρόεδρος του ΕΕΣ Κορίνθου κα Πυργάκη Ελένη.
Η ημερίδα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και την υποστήριξη αρκετών ανθρώπων. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, τον Διευθυντή κ. Φειδά Ιωάννη και την κα Τσαπάλου Αναστασία γιατί αγκάλιασαν απο την πρώτη στιγμή την προσπάθεια μας. Τον Δήμος Κορινθίων και τον Δήμαρχο κ. Νανόπουλο Βασίλειο και τον Αντιδήμαρχο Πιέτρη Τιμολέοντα για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου και την ηχητική κάλυψη της ημερίδας.Το ΚΤΕΛ Κορινθίας για την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από Κόρινθο και Λουτράκι στο χώρο της εκδήλωσης.Το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών Χάρισε Ζωή, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ , τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας “ Δεσμοί Αίματος για την υποστήριξη και τεχνογνωσία που μας παρείχαν και τέλος τους Διευθυντές των σχολείων και τους καθηγητές που κινητοποίησαν τους μαθητές
Επίσης ευχαριστούμε τους μαθητές που παρακολούθησαν την ημερίδα και ευχόμαστε μέσω της πληροφόρησης αλλά και των συναισθημάτων που τους δημιουργήθηκαν να μετουσιώσουν και οι ίδιοι σε πράξη την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς και μάλιστα σύντομα, αμέσως μόλις ενηλικιωθούν, προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν οι ίδιοι ένα δώρο ζωής στον συνάνθρωπο.

ΠΕΡ. ΤΜ. ΕΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ