Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΟΑΕΔ: Ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα για προσλήψεις στο Δημόσιο


Την έκδοση νέου προγράμματος απασχόλησης για ανέργους του ΟΑΕΔ σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Ο αρμόδιος υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την παράταση της εργασίας 5.500 νέων πτυχιούχων του σχετικού προγράμματος από τον ΟΑΕΔ μέσω της δημόσιας πρόσκλησης Νο 11/2018 «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών» δεσμεύτηκε για την υλοποίηση νέας δράσης.
Όπως σημείωσε ο κ. Βρούτσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επαναληφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και θα εξευρεθούν πάλι νέοι επιστήμονες με πολύ υψηλά προσόντα οπού θα ενταχθούν στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης. «Θα πρόκειται
για ένα νέο πρόγραμμα διότι εκτός από τα ήδη υπάρχοντα στελέχη υπάρχουν κι άλλα με εξαιρετικά προσόντα» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.
Πρόκειται να υπάρξει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, καθώς αυτό ήδη σχεδιάζεται από τις υπηρεσίες του Υπ. Εργασίας, συνδυαστικά με τον ΟΑΕΔ το οποίο θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.
Ποιους αφορά – Μισθοί
Το πρόγραμμα αφορά ανέργους πτυχιούχους οι οποίοι θα απασχοληθούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς για συνολικό διάστημα 12 μηνών.
Αμοιβές ωφελουμένων:
Για την κατηγορία ΠΕ έως 1.040 ευρώ
Για την κατηγορία ΤΕ έως 990 ευρώ
Για τους ωφελουμένους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών οι ανωτέρω αμοιβές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντιστοίχως: Μεταπτυχιακό – Α) για την κατηγορία ΠΕ έως 1.090 ευρώ και Β) για την κατηγορία ΤΕ έως 1.040 ευρώ, Διδακτορικό – Α) για την κατηγορία ΠΕ έως 1.140 ευρώ και Β) για την κατηγορία ΤΕ έως 1.090 ευρώ