Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Το καλύτερο πολίτευμα όλων, η αβασίλευτη δημοκρατία, γεννήθηκε στις στάχτες της Χούντας του Ιωαννίδη του δήμιου της Κύπρου. Το πολίτευμα που κατά τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ είναι ικανό να φέρει την ευημερία των ίσων πολιτών, δυστυχώς γαλούχησε αυτούς που έφεραν την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και το χειρότερο όλων τον εθνικό και κοινωνικό εκμαυλισμό. Η Μεταπολίτευση 1974-2019, 45 ετών πια τελειώνει με πόνο.

Πάμπολλες ηγετικές πολιτικές μορφές της Μεταπολίτευσης και της Δημοκρατίας μεταξύ χιλιάδων άλλων ηθοποιών, εφοπλιστών, στρατηγών, εκδοτών και δικαστών με τη συμμετοχή τους στα κοινά δημιούργησαν τη σημερινή Ελλάδα μέσα από αγώνες και πατριωτικούς λόγους. Τους το χρεώνουμε. Ακόμη ένας παράγοντας που σημάδεψε τη Μεταπολίτευση και όχι μόνο φυσικά, είναι ο κλήρος. Η υπεράνω όλων Εκκλησία που μέσα από το λόγο και τα έργα της συνέβαλε στην απερίγραπτη ελληνική πραγματικότητα που υπόσχεται πολλά αναμφίβολα. 

Για τη σημερινή υπερήφανη Ελλάδα το ανάθρεμμα της Δημοκρατίας τα λόγια είναι περιττά. Το μεγαλείο της είναι τέτοιο που ζηλόφθονες ορδές της Ασίας και της Αφρικής καταφθάνουν να δημιουργήσουν το αύριο για αυτήν. Αυτά που έπονται στις επόμενες ώρες, μέρες, μήνες θα κάνουν αυτά που ζήσαμε να φαντάζουν ωχρές κηλίδες στο ουράνιο γαλάζιο της Ελλάδας μας.

Η σημερινή Ελλάδα ωστόσο δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο αποτύπωμα από τη συνύπαρξη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του νικητή της Δημοκρατίας της 7ης Ιουλίου 2019 και του διαστημικού Στέφανου Τσιτσιπά στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, της δεσπόζουσας Βασίλισσας από τη λήξη του Β'ΠΠ Ελισάβετ. Τη θέαση του νέου παγκόσμιου Έλληνα και του δημοκρατικού εκπροσώπου της Μεταπολίτευσης που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση μέσω της Ελλάδας ως πύλη ιδεών, ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Μία σημαδιακή ημέρα ξημερώνει σήμερα, η 17η Νοεμβρίου 2019, η ημέρα που σηματοδοτεί την απαρχή μία λαμπρής σελίδας της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Τη σελίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που όπως αναφέρει τόσο συχνά θα βρίσκεται στην πλευρά των νικητών της ιστορίας για άλλη μία φορά ξανά όπως το 1945, εξασφαλίζοντας την ευημερία των Ελλήνων και παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις του ΔΝΤ που οραματίζεται έναν ελληνικό λαό σερνάμενο σε μία υποτονική ανάπτυξη επί δεκαετίες. Ένα λαό δούλο στο ξεπλήρωμα των χρεών της 45άρας δημοκρατίας μας. 

Αλίμονο σ'αυτούς που θα βρεθούν στη λάθος πλευρά όπως εκείνοι οι Βασιλικοί το 1922 που έκαναν την Ελλάδα μικρότερη και αντιμετώπισαν την οργή του ελληνικού λαού.  Σήμερα βράδυ ο δημοκρατικός λαός μας μπορεί να ασπάζεται ηγετικές μορφές καλλιτεχνών της Μεταπολίτευσης στα κανάλια των ουρανών γεμίζοντας φωτιά στα Σαββατόβραδα αλλά ο απρόβλεπτος ελληνικός λαός είναι μοναδικός στην παγκόσμια ιστορία. Macedonia the Fake για πάντα και όπoιος αντέξει στο τανγκό για δύο.

Στην υγειά μας η Δημοκρατία μας λοιπόν και ζήτω το ηρωϊκό '21 του Κυριάκου, της Γιάννας της υπεράνω όλων Κινέζας Όλγας. 

Ευχές για ένα καλό ξημέρωμα που έρχεται αλλιώτικo από τα άλλα. Ένα ξημέρωμα ζωής όπου το σημερινό σκοτάδι της δημοκρατίας θα διαδεχθεί το φως του υπέροχου λαού μας. Μία ημέρα που ένα ποτάμι θα αρχίσει να ρέει για να ξεπλύνει τις ντροπές μας και να μας χαρίσει αυτό ακριβώς που αξίζουμε στην παγκόσμια σκακιέρα των Εθνών και μας το έκλεψε το 1967 ο Χένρι.

Όποιος αντέξει την κίτρινη συμφορά λοιπόν, με τον Σήφη Βασιλιά και ξερό ψωμί...

Λ.ΚΑΛ. 
thedayaftergr.blogspot.com