Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Super League 1: Στο +4 ο Ολυμπιακός στην κορυφή επικράτησε 2 - 1 του ΟΦΗ.

Super League 1: Στο +4 ο Ολυμπιακός στην κορυφή (βαθμολογία, πρόγραμμα)
Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας συνεχίζει ο Ολυμπιακός που νίκησε και τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν, αλλά επικράτησαν των Κρητικών με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Χιλάλ Σουντανί.
 Κανένα ματς πριν από το Champions League δεν είναι εύκολο και ειδικά αυτό που ήταν απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο ΟΦΗ. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 χάρη στα δύο γκολ του Χιλάλ Σουντανί, ο οποίος έκανε εξαιρετικό ματς. Οι
Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Κρητικούς που έπαιξαν το παιχνίδι τους και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις. Μάλιστα οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου. Για τους "ερυθρόλευκους" καθάρισε ο Σουντανί και αυτό που κρατάνε είναι τους τρεις βαθμούς και ότι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.
 Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με τον Λοβέρα να κάνει το σουτ και τον Σωτηρίου να βρίσκει όσο χρειάζεται τη μπάλα για να τη στείλει στο δοκάρι. Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά το ματς είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και με τον ΟΦΗ να δείχνει πως είναι μία καλή ομάδα. Το σκορ άνοιξε γρήγορα για τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε να βγάζει τη σέντρα από δεξιά, τον Σουντανί να παίρνει μία εκπληκτική κεφαλιά και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Πειραιά. Στην εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τους Πειραιώτες να έχουν τον έλεγχο και τον ΟΦΗ να περιμένει μία κόντρα για να κάνει τη ζημιά. Είχε την ικανότητα να το κάνει αυτό, διότι έχει παίκτες όπως ο Τσιλιανίδης, ο Σεμέδο και ο Ναμπί που έχουν ποιότητα και ταχύτητα. Σε αυτό το διάστημα ο Λοβέρα ήταν εκπληκτικός έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Σουντανί.
Στο 22' ο Αβραάμ έχει κάνει καθοριστικό και εκπληκτικό τάκλιν πάνω στον Τσιλιανίδη που είχε βγει τετ α τετ με τον Σα. Στο 26' πάγωσε το Καραϊσκάκη όταν ο Σεμέδο βρέθηκε άτσαλα στο έδαφος, αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά με τον Πορτογάλο. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς, αλλά ο Ποντένσε κυρίως δεν είχε σωστές επιλογές στην τελική πάσα. Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε πως στον Πειραιά είχαν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία του Παπαδόπουλου, ο οποίος έδειξε μεγάλη ανοχή στα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του ΟΦΗ και η πρώτη κίτρινη κάρτα που έδειξε ήταν στον Λοβέρα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές ευκαιρίες να κάνει το 2-0, αλλά αντί να γίνει αυτό έγινε το 1-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τσιλιανίδη να πασάρει στον Ναμπί και αυτός με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Σα για το 1-1 και με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.
 
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο γήπεδο για να βρει το γρήγορο γκολ που θα τον βάλει σε θέση οδηγού. Είχε μία καλή ευκαιρία στο 51' όταν ο Τοροσίδης μόνος έκανε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε απελπιστικά. Παρόλα αυτά, όμως ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ στο 53' όταν το σουτ του Ναμπί σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σα. Γι' ακόμα μία φορά η ομάδα της Κρήτης έδειξε πως είναι αρκετά καλή και έχει πολύ ποιότητα στο παιχνίδι της. Οι Πειραιώτες, ωστόσο ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 55' ο Γκερέρο δεν πρόλαβε να βάλει καλά το πόδι του για να σκοράρει.
Τελικά η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 57' όταν οι παίκτες του Μαρτίνς πίεσαν πολύ καλά ψηλά, ο Γκερέρο έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Σουντανί και αυτός με ένα τρομερό σουτ νίκησε τον Σωτηρίου για το 2-1. Το παιχνίδι στη συνέχεια απέκτησε μία άγρια ομορφιά με τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ να μην τα παρατάνε και να προσπαθούν να βγουν στην επίθεση. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε ανοχή στο σκληρό παιχνίδι τους, αλλά οι Κρητικοί έδειχναν πως ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες που πέρασε από το Καραϊσκάκη. Στο 63' ο Τοροσίδης βγήκε από το ματς λόγω τραυματισμού με τον Γκασπάρ να παίρνει τη θέση του και στο ντεμπούτο του να δείχνει καλά στοιχεία. Στο 66' ήταν πρωταγωνιστής στο γκολ του Γκερέρο που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Και εκεί αντί να γίνει το 3-1 και να τελειώσει το ματς έμεινε το 2-1 και στη συνέχεια ο ΟΦΗ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 82' ο Μαρτίνς έβαλε και τον Καμαρά στο γήπεδο αντί του Σουντανί για να παίξει με τρεις χαφ και να κλειδώσει το υπέρ του 2-1. Αξίζει να σημειώσουμε πως τη συγκλονιστική εμφάνιση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του πολλές καθοριστικές επεμβάσεις. Η ομάδα του Ηρακλείου, ωστόσο είχε την κατοχή και έψαχνε χώρος για να δημιουργήσει φάση. Οι Πειραιώτες περισσότερο προσπάθησαν να παίξουν με το χρονόμετρο και τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η κατάσταση στην κορυφή δεν άλλαξε.
Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (63' Γκασπάρ), Αβραάμ, Σεμέδο, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Σουντανί (82' Καμαρά), Λοβέρα (56' Μασούρας), Γκερέρο
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος (64' Κουτρουμπής), Νέιρα, Ναμπί, Σεμέδο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (87' Βαζ), Φιγκεϊρέδο (71' Μάνος), Μεγιάδο, Κοροβέσης.
=====================

Παιχνίδι για γερά... νεύρα διεξήχθη στο Αγρίνιο ανάμεσα στον γηπεδούχο Παναιτωλικό και την ΑΕΛ, με τις δύο ομάδες να μένουν μάλλον δίκαια στο ισόπαλο 2-2.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή εικόνα στο α' μέρος και φυσιολογικά προηγήθηκαν με τον Μιχαήλ στο 27', ωστόσο οι γηπεδούχοι... συνήλθαν γρήγορα και με τον εξαιρετικό Χόρχε Ντίας έφεραν το ματς στα ίσαστο 34.
Στην επανάληψη τα «καναρίνια» άσκησαν μεγαλύτερη πίεση και δικαίως βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με το απίστευτο γκολ του Μπαΐροβιτς στο 77', όμως λογάριαζαν χωρίς τον «αειθαλή» Μόρα, ο οποίος πέρα από «λίρα εκατό» ανασταλτικά, σκόραρε στο 80' για το τελικό 2-2! 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Γιαννακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Σιέστεντ, Ταχάρ, Ντάλσιο (73' Ρομάν), Ντίας, Αριγίμπι (55' Ντουάρτε), Μοράρ (77' Μπαΐροβιτς).
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας, Μπέρτος, Στάνκοβιτς, Κάτσε, Σεσέροβιτς (68' Φατιόν), Μιλοσάβλιεβιτς, Ουάρντα (90' Ασούμπρε), Νούνιτς (46' Ντάουντα).
==========

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:
Σάββατο (19/10)
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1 (11', 57' Σουντανί - 45 +1' Ναμπί)
Παναιτωλικός-ΑΕΛ 2-2 (34' Ντίαζ, 77' Μπαϊροβιτς - 26' Μιχαήλ, 80' Μόρας)
Κυριακή (20/10)
Πανιώνιος - Αστέρας Τρ. (16:45)
Ξάνθη - Άρης (17:00)
ΠΑΟΚ - Λαμία (18:00)
ΑΕΚ - Βόλος (19:30)
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός (20:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΘΕΣΗΟΜΑΔΕΣΑΓ.ΝIΗΒ
1ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ761019
2Α.Ο. ΞΑΝΘΗ650115
3ΠΑΟΚ642014
4ΟΦΗ741213
5AEK632111
6ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ63039
7ΑΕΛ72329
8ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.62228
9ΑΡΗΣ61235
10ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ61235
11ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ60424
12ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.61053
13ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ70252
14ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ6114-2