Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Α΄ Αντιπροέδρου και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής με τον Υφυπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/13381056-2555-43e1-9988-12346e107c94/IMG_2019_09_20_065.jpg Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακικής Δημοκρατίας, κ. František Ružička, συναντήθηκε σήμερα ο Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, κάνοντας μνεία στα πεδία συνεργασίας των δύο πλευρών όπως για παράδειγμα η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των επενδύσεων, το κοινό ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η αξιοποίηση της
διπλωματίας του πολιτισμού. Επισήμανε, ωστόσο, ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει και σημεία τριβής κυρίως ως προς το θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος. Ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά σύνορα και ζήτησε την υποστήριξη της Σλοβακίας για την υλοποίηση της δέσμευσης της Ε.Ε. περί διάθεσης 450 διοικητικών υπαλλήλων που θα συνδράμουν τη χώρα μας σε ζητήματα ασύλου.
Ο κ. František Ružička αναφέρθηκε με τη σειρά του στις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί τον τρίτο σε σειρά τουριστικό προορισμό για τους Σλοβάκους πολίτες. Δεσμεύτηκε δε να προωθήσει το αίτημα του κ. Κακλαμάνη για τη διάθεση των 450 διοικητικών υπαλλήλων, σημειώνοντας ότι η Σλοβακία έχει σε πολλά σημεία αλλάξει την πολιτική της σε θέματα μετανάστευσης και επιβεβαιώνοντας τη θέση ότι τα ελληνικά σύνορα αποτελούν ευρωπαϊκά σύνορα. 
 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης