Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΗ


Τρίπολη, 19/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με άλλη μία ξεχωριστή επιστημονική ημερίδα, που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Αργολίδα, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ συνεχίζει να υλοποιεί το
ετήσιο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχει σχεδιάσει έχοντας πάντα ως πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Ιατρικής επιστήμης.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα έρθουν αυτή τη φορά οι αναπτυξιακές διαταραχές και τα προβλήματα μάθησης και παράλληλα θα γίνει μία προσπάθεια προκειμένου να παρουσιαστούν συνολικά οι διάφορες  διεπιστημονικές προσεγγίσεις από ένα μεγάλο δείγμα διαφόρων ειδικοτήτων που εμπλέκονται με το φλέγον αυτό θέμα που στις μέρες μας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.
Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αυτής της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης ανέλαβαν από κοινού το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ΕΞΕΛΙΞΗ. Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος" που βρίσκεται στην πόλη του Άργους ( Αγίου Κωνσταντίνου 29 ) το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης οι Λογοθεραπεύτριες κ. Πένυ Καπετάνιου και κ. Δήμητρα Ζέρβα θα μιλήσουν αρχικά για τις διαταραχές του λόγου και της ομιλίας στα παιδιά, θα αναλύσουν τη σημασία των δεξιοτήτων επικοινωνίας και θα ολοκληρώσουν τις ομιλίες τους με τεκμηριωμένες Λογοθεραπευτικές παρεμβάσεις.
Στη συνέχεια η Εργοθεραπεύτρια κ. Αγγελική Δρούγκα θα μιλήσει για το ρόλο της Εργοθεραπείας στις δυσκολίες της ανάπτυξης, για την αισθητηριακή ολοκλήρωση και στο τέλος θα εξηγήσει γιατί αυτή η διαδικασία είναι τόσο σημαντική.
Το λόγο θα πάρει αμέσως μετά η Ψυχολόγος κ. Ιωάννα Ξυδέα η οποία στην ομιλία της θα αναλύσει τα προβλήματα μάθησης στην παιδική ηλικία, θα αναφερθεί στη συμβουλευτική των γονέων και κλείνοντας την ομιλία της θα αναφέρει τα συνήθη αιτήματα καθώς και την αντιμετώπισή τους. Τη σκυτάλη των ομιλητών θα πάρει στη συνέχεια ο Οπτομέτρης Ιωάννης Σουλτανίδης ο οποίος θα μιλήσει για το ρόλο του Οπτομέτρη στην επιστήμη της όρασης.
Οι ομιλίες θα ολοκληρωθούν με τον Κλινικό Νευροψυχολόγο κ. Μάριο Σεβρισαριανό ο οποίος θα αναφερθεί στο ρόλο των Νευροεπιστημών στις αναπτυξιακές και μαθησιακές διαταραχές.
 Μετά το πέρας της εκδήλωσης για τους παρευρισκομένους θα υπάρχει buffet στο φουαγιέ της αίθουσας Τέχνης και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος". Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.



ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ