Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: Αντέδρασε και ετοιμάζεται για Βελιγράδι

Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: Αντέδρασε και ετοιμάζεται για Βελιγράδι (vid) 
Έβγαλε αντίδραση ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και με τον Πέδρο Μαρτίνς να προχωράει σε αλλαγές στην ενδεκάδα. Οι Πειραιώτες νίκησαν 2-0 τη Λαμία με τα γκολ των Σουντανί και Ελ Αραμπί στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν αυτό που ήθελαν λίγες ημέρες πριν το ταξίδι στο Βελιγράδι για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Στη αναμέτρηση οι "ερυθρόλευκοι"
φωνάζουν και για δύο περιπτώσεις πέναλτι, μία σε κάθε ημίχρονο. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς.
 Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε προαναγγείλει αλλαγές στο παιχνίδι με τη Λαμία και πράγματι έβαλε πέντε νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα. Ο Πορτογάλος παρέταξε τον Ολυμπιακό με τους Σα, Ομάρ, Μπα, Σεμέδο, Κούτρη, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Σουντανί και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Η Λαμία από την πλευρά της παρατάχθηκε όπως αναμενόταν. Με τρεις στόπερ και με σφιχτή άμυνα η ομάδα της Φθιώτιδας προσπάθησε να περιορίσει τις επιθέσεις των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.
Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που πήραν την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στα πόδια τους ήταν η μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και παρά τη σφιχτή άμυνα της Λαμίας βρήκαν τρόπο να φτιάξουν φάσεις. Στο 9' ο Σουντανί βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βελλίδη, αλλά πλάσαρε πάνω του χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Στο 13' ο Κούτρης ευνοήθηκε από τις κόντρες, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε σε σώματα και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει με Βαλμπουενά και Ποντένσε να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων. Ο Ελ Αραμπί έκανε ωραία ενέργεια στο 17', αλλά πάλι η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 26' πάλι ο Σουντανί βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, το σουτ που έκανε απέκρουσε ο Βελλίδης.
 Από το 30' και μετά ο ρυθμός είχε αρχίσει να πέφτει και ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός πως είχε την μπάλα στα πόδια του δεν έφτιαχνε τόσο συχνά φάσεις απέναντι σε μία ομάδα που είχε οργανωθεί καλά στην άμυνα της. Στο μεταξύ στο 41' οι Πειραιώτες φωνάζουν για πέναλτι πάνω στον Σουντανί. Οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας σπάνια επιχείρησαν να βγουν στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικό πως ο Αντωνίου από τον πάγκο έκανε νοήματα στους παίκτες του να βγουν μπροστά. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να σκοράρει απέναντι στη Λαμία. 
Στην επανάληψη η Λαμία μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να πιάσει στον ύπνο τον Ολυμπιακό και να τον αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα. Κάπως έτσι στο 48' έγινε μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Καραμάνος μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Σα. Στο 50' έγινε άλλη μία ίδια φάση, αλλά ο Σα την διάβασε και βγήκε εκτός περιοχής για να απομακρύνει με το κεφάλι. Ο Ολυμπιακός έλαβε το μήνυμα από την ομάδα της Φθιώτιδας και έβαλε το πόδι στο γκάζι και αμέσως έβγαλε αντίδραση στο γήπεδο. Ο Πορτογάλος στην επανάληψη διαφοροποίησε το σύστημα του περνώντας τον Σουντανί δίπλα στον Ελ Αραμπί και παίζοντας με Βαλμπουενά, Ποντένσε στα άκρα κάνοντας το 4-4-2.
Οι Πειραιώτες στο 51' είχαν καλή ευκαιρία, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Ποντένσε. Ένα θέμα που είχε η ομάδα του Πειραιά στην αναμέτρηση με τη Λαμία ήταν με τις πολλές υποδείξεις οφσάιντ και ειδικά ο Ελ Αραμπί. Οι "ερυθρόλευκοι" με τον Ποντένσε να έχει κέφια και τον Γκιγιέρμε να παίζει ωραίο κάθετο ποδόσφαιρο συνέχισαν να σφίγγουν τον κλοιό. Στο 60' διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε χέρι του Σκόνδρα εντός περιοχής. Δευτερόλεπτα μετά όμως (61') ο Ολυμπιακός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ελ Αραμπί πήρε την πάσα από τον Ποντένσε γύρισε για τον Σουντανί που αυτή τη φορά σκόραρε για το 1-0.
Στο 63' ο Μαρτίνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λοβέρα, ο οποίος ήταν ορεξάτος και έδειξε να μπαίνει στο κλίμα της αναμέτρησης επιχειρώντας κάποιες ατομικές προσπάθειες. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήρθε στο 70' με τον Κούτρη να βγάζει τη σέντρα από αριστερά και ο Ελ Αραμπί πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή έκανε το 2-0 για τους Πειραιώτες. Στα είκοσι λεπτά που απέμεναν οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν το πόδι από το γκάζι και περισσότερο έκαναν διαχείριση δυνάμεων κάτι που φάνηκε και από τις αλλαγές που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς. Έτσι οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και ετοιμάζονται για το ταξίδι τους στο Βελιγράδι.
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σεμέδο (88' Παπαδόπουλος), Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (78' Μπενζιά), Βαλμπουενά (63' Λοβέρα), Σουντανί, Ελ Αραμπί
Λαμία: Βελλίδης, Αντέντζο, Πλιάτσικας (43' Τζανετόπουλος), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Σκόνδρας, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας (60' Τουράμ).