Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Μηνυμα νικης, ενοτητας και αυτοδυναμιας Κυριάκου Μητσοτάκης από το Θησείο: Κυριακή ψηφίζουμε, Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα!


Η ώρα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ στην Αθήνα έφτασε και πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Θησείο,με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ολοκληρώσει αύριο την προεκλογική εκστρατεία επισκεπτόμενος την Θεσσαλονίκη, κορυφώνει τα μηνύματα για ισχυρή εντολή στη ΝΔ, θέτοντας ξεκάθαρο δίλημμα γύρω από την προοπτική κυβερνητικής σταθερότητας, με στόχο την αυτοδυναμία στις κάλπες της Κυριακής.
«Aπό την καρδιά της πρωτεύουσας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα: Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα! Ψηφίζουμε και ελπίζουμε. Ψηφίζουμε και αρχίζουμε μια νέα πορεία! Το βράδυ της 7ης Ιουλίου Θα ανατείλει η φωτεινή Ελλάδα που μας αξίζει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο Θησείο.
Δείτε live:
«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας, είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η ΝΔ «είναι έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο. Έτοιμη είναι και η παράταξή μας να αναλάβει τις ευθύνες της. Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά». Ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν τη δύναμη να υπηρετήσει τον τόπο και «να ενώσει τους Ελληνες». Συμπλήρωσε πως «να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης: Τον Ιανουάριο του 2016, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με εμπιστεύτηκαν και με ανέδειξαν τότε αρχηγό αυτής της ιστορικής παράταξης. Δεσμεύθηκα τότε να ενώσω, να μεγαλώσω και να ανανεώσω την παράταξή μας. Να την ξανακάνω την ισχυρότερη παράταξη στη χώρα μας.
Τήρησα την υπόσχεσή μου. Και έτσι, σήμερα, το κόμμα μας είναι ενωμένο όσο ποτέ. Αλλά και ανανεωμένο όσο ποτέ. Με στελέχη που συνδυάζουν πείρα και φρεσκάδα. Με νέους υποψήφιους, που πρωταγωνιστούν στη δουλειά, στην επιστήμη, στην κοινωνία. Και με πολιτικές, που αγκαλιάζουν όλον το λαό.
Το είπα και το έκανα. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την εμπιστοσύνη σας, τη στήριξή σας και τη δύναμη που μου δίνετε. Από την πρώτη στιγμή, μίλησα για μια Συμφωνία Αλήθειας που θα φέρει Ισχυρή Ανάπτυξη προς όφελος όλων.Τήρησα αυτήν τη Συμφωνία.
Και έτσι, σήμερα, δύο συνέδρια, δεκάδες ημερίδες και εκατοντάδες συγκεντρώσεις έχουν ήδη εγκρίνει το Πρόγραμμά μας. Εγώ προσωπικά γύρισα κάθε γωνιά της πατρίδας μας, ακούγοντας τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον συνταξιούχο και τον δημόσιο υπάλληλο.
Αλλά και τον άνεργο, την νέα μητέρα και τον φοιτητή. Το είπα και το έκανα. Αφουγκράστηκα τον βουβό πόνο τους. Αλλά ένιωσα την ελπίδα ότι μια καλύτερη μέρα μπορεί επιτέλους να ξημερώσει για την πατρίδα μας.
Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας. Είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων. Είναι έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο. Έτοιμη είναι και η παράταξή μας να αναλάβει τις ευθύνες της. Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά. Ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες.
Και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω. Είναι μια δέσμευση που αναλαμβάνω, εδώ στο Θησείο –στην σκιά της Ακρόπολης. Δίπλα στην Αρχαία Αγορά και στην Πνύκα. Στον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία και αγκαλιάζει η Ιστορία. Γι’ αυτό και αποτελεί μια πρόσθετη δέσμευση κι ευθύνη.
Μου έρχονται στο μυαλό, σε αυτόν τον ιερό τόπο, τα λόγια του Αγάθωνα.  Τρία πράγματα πρέπει να θυμούνται όσοι άρχουν, όσοι δηλαδή κυβερνούν.  Πρώτον ότι άρχουν επί ανθρώπων, δεύτερον ότι άρχουν σύμφωνα με τους νόμους. Και τρίτον -και κυριότερο- ότι δεν άρχουν για πάντα. Αυτές είναι οι αρχές που με οδηγούν. Και θα αποτελέσουν για εμένα φάρο που θα μου θυμίζει ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το εργαλείο για να κάνουμε τις ζωές ανθρώπων καλύτερες».