Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Ευρύ κάλεσμα μεγάλης νίκης από Μητσοτάκη στο Αίγιο

https://www.skaipatras.gr/wp-content/uploads/2019/06/64209775_300495983978011_8365159930990166016_n-777x437.jpg

Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων του Αιγίου, βρέθηκε απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από την διήμερη περιοδεία του, σε Πάτρα και Ηλεία.
Στη σύντομη ομιλία του προς το πολυπληθές κοινό που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί. ο Κυριάκος Μητσοτακης μίλησε για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε στην χώρα με τις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου και θα ολοκληρωθεί
στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του, να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Αχαϊας της Ν.Δ. για τους εξής λόγους: «Το κάνω για να σηματοδοτήσω με αυτό τρόπο, την μεγάλη πολιτική σημασία που αποδίδω στη Αχαϊα και την έμφαση που θέλω να δώσω στο νομό, ως αναπτυξιακή μηχανή της Δυτικής Ελλάδας για την επόμενη μέρα».

Αναφορά έκανε στην εκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη ως νέου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και όπως τόνισε, στις περιοδείες που κάνει ανά την Ελλάδα, βλέπει ότι έχει πέσει ο σπόρος της αισιοδοξίας, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και γι΄αυτό θα επιμείνει μέχρι τις βουλευτικές εκλογές να μιλάει για όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες, γιατί ακόμα και σήμερα, κάποιοι επιδιώκουν να διχάσουν. «Σε όλους αυτούς που αντιπολίτευση για 4 χρόνια με τη σημαία διχασμού, δηλώνω ότι εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημεία από την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Αίγιο
Χθες μίλησα στην Πάτρα, για το πως αντιλαμβανόμαστε την έννοια της ισχυρής ανάπτυξης. Σήμερα περιόδευσα όλη την ημέρα στον Νομό Ηλείας, αλλά ήθελα να κλείσω αυτήν την περιοδεία μου με μία επίσκεψη σε εσάς εδώ, στο Αίγιο. Διότι όπως ίσως ακούσατε, χθες ανακοίνωσα στην Πάτρα ότι θα ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα. Το κάνω για να σηματοδοτήσω με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη πολιτική σημασία την οποία αποδίδω στην Αχαΐα, αλλά και την έμφαση την οποία δίνω στην Αχαΐα ως την αναπτυξιακή μηχανή της Δυτικής Ελλάδος για την επόμενη μέρα.
Σε αυτήν την προσπάθεια, φίλες και φίλοι, την οποία έχω ξεκινήσει εδώ και 3,5 χρόνια, από τότε που με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε Πρόεδρο της ΝΔ, έχω γυρίσει πολλές φορές, όχι μια φορά, ολόκληρη την Ελλάδα. Έχω συναντήσει στην κυριολεξία δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, έχω ακούσει πάρα πολλές προσωπικές ιστορίες, τον πόνο, την αγωνία, τις ιστορίες των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, ο οποίος σήμερα λυγίζει κάτω από την υπερφορολόγηση, τον ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος αισθάνεται ότι δεν δουλεύει πια για τον εαυτό του, αλλά δουλεύει για το κράτος. Τις ιστορίες των νέων παιδιών, πολλά από τα οποία έφυγαν από την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Όμως σε αυτό το οδοιπορικό μου σε ολόκληρη την Ελλάδα, είδα και τον σπόρο της αισιοδοξίας, της ελπίδας ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει για ένα καλύτερο αύριο για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Και θα επιμείνω, από τώρα μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να μιλάω για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Το κάνω διότι κάποιοι, και σήμερα ακόμη, επιχειρούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό. Να μας χωρίσουν σε πολλούς και σε λίγους, στην ελίτ και στον λαό. Σε όλους αυτούς, λοιπόν, που πολιτεύτηκαν 4 χρόνια με τη σημαία του διχασμού ψηλά, τους απαντώ ότι είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν είμαι εδώ για να διχάσω κανέναν. Είμαι εδώ για να προχωρήσω με όλες τις Ελληνιδες και με όλους τους Έλληνες, ενωμένοι από την επόμενη μέρα. Και ξέρω, ότι εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και των συμπολιτών μας που δεν θα μας εμπιστευτούν και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.
Όμως, φίλες και φίλοι, η κρισιμότητα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι τέτοια που δεν επιτρέπεται κανείς εφησυχασμός. Και απευθύνω αυτήν την έκκληση ειδικά στις κομματικές μας οργανώσεις, διότι πολλοί μπορεί να αισθάνονται, και το εισπράττω και εγώ, την ευφορία μια μεγάλης εκλογικής νίκης, μιας διπλής νίκης. Πράγματι ο χάρτης της Ελλάδος βάφτηκε γαλάζιος, σε δύο συνεχόμενες Κυριακές. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποδείξαμε ως ΝΔ ότι μιλώντας με έναν μετριοπαθή πολιτικό λόγο, με έναν πατριωτικό πολιτικό λόγο, έναν πολιτικό λόγο που δίνει έμφαση στα προβλήματα των πολιτών, μπορούμε να ανακόψουμε το κύμα του λαϊκισμού και του ψεύδους. Όμως, η μάχη δεν έχει τελειώσει. Η κρίσιμη μάχη είναι η μάχη της 7ης Ιουλίου. Και οι δημοσκοπήσεις είναι όλες καλές και ενθαρρυντικές, όλοι βλέπουμε ότι το ρεύμα. Αυτό, όμως, σας ζητώ να αποτυπωθεί και στην κάλπη.
Και θα πρέπει σε αυτήν την προσπάθεια με ατμομηχανή το συγκεκριμένο πρόγραμμά μας να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες. Όχι μόνο σε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και σε αυτούς που μας αντιμετωπίζουν ακόμα με σκεπτικισμό. Δεν με ενδιαφέρει, φίλες και φίλοι, να αναδείξουμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο τα στραβά του ΣΥΡΙΖΑ. Τα γνωρίζει ο κόσμος, τους αποδοκίμασε δύο φορές, θα τους αποδοκιμάσει και τρίτη. Δεν θέλω να χάσουμε καθόλου χρόνο σε αυτό. Θέλω να εστιάσουμε στις δικές μας θετικές προτάσεις και το πως θα πάρει μπροστά η οικονομία. Για το τι σημαίνει ισχυρή ανάπτυξη για την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα. Για το τι σημαίνει να μπορούμε να προσελκύσουμε εδώ στη Δυτική Ελλάδα πολλές καινούργιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές καλές θέσεις εργασίας. Να μιλήσουμε για το πως θα μειώσουμε τη φορολογία για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα είναι ωφελημένοι από τη φορολογική μας πολιτική. Και να εξηγήσουμε με απλά λόγια ότι όταν παίρνει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης και μια οικονομία τρέχει με γρήγορους ρυθμούς, αυτό τελικά βοηθάει τα δημόσια έσοδα. Και μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερους πόρους στη διάθεσή μας, να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία, να στηρίξουμε τη δημόσια υγεία, να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που σήμερα υποφέρουν και είναι οι πιο αδύναμοι.
O ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κατασκευάσει ένα σκιάχτρο, παρουσιάζοντας μια ΝΔ που δεν υπάρχει. Προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες ότι δήθεν εμείς δεν είμαστε εδώ για τα συμφέροντα των πιο αδύναμων. Τους απαντώ με μία φράση: Η ΝΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει το μεγάλο λαϊκό κόμμα αυτής της χώρας. Ένα κόμμα το οποίο δεν χωρίζει τους πολίτες σε κοινωνικές τάξεις. Ένα κόμμα το οποίο μέσα από την πολιτική του θέλει πάνω από όλα να δώσει ευκαιρίες στους πιο αδύναμους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, να βελτιώσουν το εισόδημά τους. Δεν είμαστε αντίθετοι στα επιδόματα, τα επιδόματα χρειάζονται για να ανακουφίσουν τον πόνο, αλλά μεταξύ ενός επιδόματος και μιας καλής θέσης εργασίας θα διαλέγω πάντα το δεύτερο και όχι το πρώτο. Διότι μόνο η καλή εργασία για τους ανέργους είναι ο τρόπος για να βγουν από την παγίδα φτώχειας που κάποιοι θέλουν να τους εγκλωβίσουν.
Παίρνω ιδιαίτερη δύναμη από τα νέα παιδιά. Από αυτούς οι οποίοι ψήφισαν και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές την 7η Ιουλίου. Σε αυτά τα νέα παιδιά, στα οποία η ΝΔ ήταν πρώτη πολιτική δύναμη στις Ευρωεκλογές. Έσπασε και αυτός ο μύθος ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά έχουν μεγαλύτερη απήχηση στη νέα γενιά. Σε αυτούς τους νέους, λοιπόν, στις νέες και στους νέους, τους λέω: Πάρτες τις τύχες του τόπου στα χέρια σας.
Ζητώ και εδώ από το Αίγιο, από την Αιγιάλεια, ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε τη χώρα. Δεν πρέπει να πάρουμε το ρίσκο η χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες την επόμενη των εκλογών. Και η μόνη δύναμη σήμερα η οποία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μπορεί να εξασφαλίσει όχι απλά μια ισχυρή πολιτική αλλαγή, αλλά μια ισχυρή ανάπτυξη, την Ελλάδα πάλι πρωταγωνίστρια στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και μια Ελλάδα με ήθος και με αξιοπρέπεια στο δημόσιο λόγο, είναι η Νέα Δημοκρατία.

Δείτε βίντεο από την σελίδα του Τύπου της Αιγιάλειας 

skaipatras.gr