Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Κερδίζει τους Κορίνθιους η πολιτική ατζέντα του Νίκου Ταγαρά

http://isthmos.gr/images/images-uploads/10859/nikos-evro5__art-big.jpg 
Οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν στην τελική τους ευθεία και απέχουμε 10 ημέρες από την κάλπη. Όλοι οι υποψήφιοι ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους και ο καθένας προσπαθεί να αναδείξει τη διαφορετικότητά του.
Αυτό, βέβαια, για τους πρωτόπειρους είναι δυσκολότερο, όπως προκύπτει από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα Κοινωνικά Δίκτυα και περισσότερο το Facebook.
Ο Νίκος Ταγαράς δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, αφού η αναγνωρισιμότητα και η δημοφιλία του είναι δεδομένες. Έτσι δημιουργεί την
δική του πολιτική ατζέντα, πάνω σε ένα συμπαγές προφίλ, το οποίο δεν έχει αλλάξει μέσα στον χρόνο.
Στην συγκεκριμένη ανάρτηση, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πολιτική του ατζέντα έτσι όπως αυτή τίθεται στις επισκέψεις του σε διάφορα μέρη του νομού, αλλά και στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.Η ανεργία -ειδικά των νέων- η ασφάλεια, η αλληλεγγύη, η μείωση των φορολογικών βαρών, η ανάπτυξη.
ΑΝΕΡΓΙΑ
Όσον αφορά την ανεργία, όταν ρωτήθηκε στην Ευρωστίνη από τους κατοίκους αν μπορεί να γίνει κάτι «για να σταματήσουν να φεύγουν τα παιδιά μας από τον τόπο τους, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι το πρόβλημα της φυγής των νέων από τον τόπο τους βρίσκεται στην καταπολέμηση της ανεργίας.
«Όταν ο νέος έχει δουλειά στον τόπο του δεν έχει λόγο να φύγει. Αλλά θέσεις εργασίας, δημιουργούνται μόνο με επενδύσεις και αυτό, στις σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα, προϋποθέτει ένα αναπτυξιακό σοκ, μέσα στους πρώτους έξι μήνες.
Αλλά πρέπει ταυτόχρονα να τους δίνουμε και ευκαιρίες να κάνουν και δικές τους δουλειές. Να αξιοποιήσουν όποιες καινοτόμες ιδέες έχουν και να τις υλοποιήσουν στην πράξη. Κι αυτό μπορεί να γίνει με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και στον πρωτογενή τομέα».
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Για την ασφάλεια, ο κ. Ταγαράς, έχει σημειώσει ότι «κάθε έλληνας πολίτης δικαιούται να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του και στην γειτονιά του. Η ασφάλεια είναι δημοκρατικό δικαίωμα, είναι προϋπόθεση ευημερίας, είναι προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής…». Επισημαίνει, δε, ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα προχωρήσει σε προσλήψεις στην ΕΛΑΣ.
ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΑΡΩΝ
Κατά τις ομιλίες του έχει επίσης σημειώσει ότι  βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι ένα φορολογικό σύστημα που θα είναι δίκαιο και θα δίνει ανάσα στους πολίτες. «Γιατί η φορολογική δικαιοσύνη βελτιώνει την παραγωγικότητα»
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Σε χωριά της Στυμφαλίας ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο βλέπει μια συνολική ανάπτυξη, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας , στο συνδυασμό του πρωτογενούς τομέα και αυτού των υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα του τουρισμού και αυτό, έχει τονίσει, μπορεί να γίνει με «μείωση της φορολογίας και άρση όλων των γραφειοκρατικών κυρίως εμποδίων που βάζει το κράτος».

isthmos.gr