Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Η Βουλή χρειάζεται (Πρόεδρο) έναν… Αβραμόπουλο, για να ανακτήσει το κύρος της


Του Νίκου Φυλάγγελου

Οι τελευταίοι σπασμοί μιας δραματικής δεκαετίας, από τις εκλογές του 2009 και τα “λεφτά υπάρχουν” του Γιώργου Παπανδρέου, που οδήγησαν την κοινωνία μας σε φτωχοποίηση και την πατρίδα μας σε εθνική καταστροφή, με τη λαίλαπα των Μνημονίων, ολοκληρώθηκε με την αποκρουστική εικόνα μιας Βουλής ως…
εργαλείο ρουσφετιών, μεταξύ των κομμάτων.
Η εικόνα αυτή πρέπει να αλλάξει από την επομένη των εκλογών. Το Κοινοβούλιο υποτιμήθηκε μοιραία την τελευταία δεκαετία, με το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού να φθίνει διαρκώς, και τη Βουλή να μας προσφέρει… διασκεδαστικές παραστάσεις, αντί να λειτουργεί ως θεματοφύλακας της Δημοκρατίας.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, όπως προδικάζουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και το… ψυχολογικό κλίμα που διαμορφώθηκε από την επομένη των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει “από την αρχή”, και σε επίπεδο Κοινοβουλίου. Έχει σημασία λοιπόν το ποιός θα επιλεγεί από τον αυριανό πρωθυπουργό για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.
Ένα πρόσωπο που να διαθέτει θεσμική αύρα, και να μπορεί να σηκώσει το βάρος της ανάκτησης του κύρους της Βουλής, και να αποκαταστήσει την τρωθείσα αξιοπιστία της.
Κάποιος σαν τον… Δημήτρη Αβραμόπουλο, δηλαδή. Που επιστρέφει από τις Βρυξέλλες, με την πρόσθετη υπεραξία της διεθνούς καταγραφής ως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 ysterografa.gr