Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γρηγόρης Κλαδούχος
Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

Δεν πρόλαβε ο Βέγγος να γυρίσει μια προσθήκη στο «πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», με το σύγχρονο επάγγελμα του δημοσκόπου. Οι σημερινοί γκαλοποκράτορες θέλουν να κάνουν τους κολπατζήδες, αλλά λόγω χαμηλής κοινωνικοεπιστημονικής κουλτούρας φανερώνονται και δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε τον εαυτό τους.
Και εύκολα αποδεικνύονται ανεπαρκείς, αλλά και για έναν ακόμη λόγο:
υπάρχουν τα ερμηνευτικά κλειδιά ώστε να προωθηθεί στην επιφάνεια το «δος μοι και σοι δίδω» που έλεγαν πριν 150 χρόνια. Γιαυτό να δείτε ότι σε λίγα χρόνια θα υπάρχει νέος επιστημονικός- ερευνητικός κλάδος, αυτός του αναλυτή των εταιρειών που κάνουν γκάλοπ.
Ας πάμε στις άμεσες εμπειρίες μας. Πριν λίγες ημέρες με πήραν τηλέφωνο από μια δημοκοπική εταιρεία και ξεκίνησαν τις ερωτήσεις για τις δημοτικές εκλογές του Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Όταν έφτασαν στην τέταρτη ερώτηση που είχε πολλές επερωτήσεις απουσίαζε ο συνδυασμός του Νώντα Κατσούλα. Ρώτησα την κυρία γιατί συμβαίνει αυτό και η απάντηση ήταν ότι έτσι της δόθηκαν  και με κάποια μισόλογα ότι έτσι εκτιμούσαν. Εξοργίστηκα, της είπα ότι αυτό δεν είναι γκάλοπ αλλά απάτη, να το μεταφέρει στον εργοδότη της και της έκλεισα το τηλέφωνο. Επειδή πρώτο, δεν είδα άλλο γκάλοπ και επειδή παρουσιάζει τον Νώντα με αυτά τα ποσοστά, υποψιάζομαι ότι πρόκειται για την εταιρία που αναφερόμαστε. Συνέβησαν αυτά και σε άλλους δημότες. Τα παραπάνω μπορούν να αποδειχθούν αν από το νόμο οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να διατηρούν ηχητικό αρχείο.
Η γκαλοποκρατία δεν είναι δημοκρατία και είναι στην υπηρεσία ενός χαμηλού επιπέδου πολιτικού και αυτοδιοικητικού προσωπικού, για να δείξουν πολλές φορές κάποιοι σβαρνιάρηδες- πολιτικά αγράμματοι ότι τους θέλει ο λαός λες και ήταν κριτήριο τα γκαλοπικά ποσοστά του Μουσολίνι αν τότε υπήρχε η δημοσκόπηση με τα σημερινά χαρακτηριστικά της.
 Στην χώρα μας έχουν ανοίξει πολλά επαγγέλματα. Ένα από αυτά είναι οι ηθικοπολιτικά ασήμαντοι αβανταδόροι μικρών και ασήμαντων υποψηφίων. «Για ένα καλαμάκι με ψωμί» ξεφτυλίζουν την ανθρώπινη ταυτότητα περηφάνειας. «Νέστορες της λαμογιάς»,  «γκαρσονάκια» μεταφοράς μουχλιασμένου φυράματος για τους λαούς υπάρχουν πολλοί γύρω μας και κοντά μας.  Ο αγώνας είναι μαζί με την διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος να αποτρέπουμε και τις παράπλευρες απώλειες από τα παρασιτικά ερπετά κάθε μικρής και μεγάλης εξουσίας, να απαντάμε σε κάθε γελωτοποιό του ιδιοτελή και ανεπαρκή διεκδικητή της όποιας καρέκλας.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 22/05/2019