Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ από όλη την Ελλάδα, εν όψει της Καλοκαιρινής της περιοδείας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και πίνακας
Σάββατο 04 Μαίου 2019 - Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος 
(Εδμόνδου Ροστάν 6) - Θεσσαλονίκη.
___________
Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες / -ουσες θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα: 
 
1. Οι υποψήφιοι/-ες τραγουδιστές (σολίστ) θα εξεταστούν σε τραγούδι δικής τους επιλογής (acapella). Το είδος τραγουδιού είναι επιλογή του υποψηφίου. Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 17 έως 30 ετών.
 
2. Οι υποψήφιοι/-ες χορωδοί θα εξεταστούν σε τραγούδι δικής τους επιλογής (acapella). Το είδος τραγουδιού είναι επιλογή του υποψηφίου. Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 8 έως 30 ετών.
 
3. Οι υποψήφιοι /-ες μουσικοί (όργανα) θα εξεταστούν σε κομμάτι δικής τους επιλογής. Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 8 έως 30 ετών.
 
Διευκρινίζεται ότι η ακρόαση των μουσικών (Ορχήστρα) αφορά τα κάτωθι όργανα:
 
    Πίκολο
    Φλάουτο
    Κλαρινέτο
    Όμποε
    Φαγκότο
    Σαξόφωνο
    Τρομπέτα
    Τρομπόνι
    Εμφώνιο
    Κόρνο
    Τούμπα
    Άρπα
    Βιολί
    Βιόλα
    Τσέλο
    Κόντρα Μπάσο
    Κλασική Κιθάρα
    Μπουζούκι
    Ευρωπαϊκά Κρουστά
    Drums
    Πιάνο
    Ακκορντεόν
    Ηλεκτρικό Mπάσο
    Κανονάκι
    Σαντούρι
 
4. Ως ημερομηνία γέννησης του/της υποψηφίου λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης για τα κατώτερα όρια και η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης για τα ανώτερα όρια.
 
5. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με συμπλήρωση της φόρμας και αποστολής της ως συνημμένο στη διεύθυνση orchestraofgreece@gmail.com 
 
6. Η ακριβής ώρα - μέρα των υποψηφίων και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας προσέλευσης και εξέτασης θα κοινοποιηθούν στους/στις υποψηφίους με απαντητικό email.
 
7. Σε περίπτωση κωλύματος προσέλευσης, ακύρωσης δηλωθείσας συμμετοχής, ανάγκης ερωτήσεων ή διευκρινίσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται με ηλεκτρονικό μήνυμα στο orchestraofgreece@gmail.com
 
Σας επισημάνουμε ότι η ΣΟΝΕ λειτουργεί με βάση τον κανονισμό της και δεν παραβιάζεται από κανένα μέλος. Εφόσον διαβαστεί και αποδεχθεί, συμπληρώνετε την αίτηση.
 
Γεννημένη μέσα στην κρίση, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος είναι άλλη μία απόδειξη ότι τα όνειρα, όταν βασίζονται σε υψηλές ιδέες, βγαίνουν αληθινά: Το όραμα ενός μόνο 18χρονου ανθρώπου, έχει φτάσει σήμερα να αποτελεί έναν δυναμικό οργανισμό, με κινητήρια δύναμη μία από τις ισχυρότερες στον πλανήτη: Το νεανικό πάθος. Το πάθος για τη μουσική, την αρμονία, την τεχνική τελειότητα στην απόδοση, τη μετάδοση του πολιτισμού, σε ένα ταξίδι με όχημα τη μουσική και το άπειρο των συναισθημάτων που αυτή γεννά.

Στο ταξίδι αυτό συμμετέχουν νέοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα, που συμμερίζονται τις αρχές και τους στόχους μας. Ήδη, μουσικοί γόνοι από φιλαρμονικές, ωδεία και μουσικά σχολεία της Κρήτης, των Ιωνίων, της Μακεδονίας, της Δωδεκανήσου, της Αθήνας, της Θεσσαλίας, της Θράκης, φορείς της αρχέγονης καλλιτεχνικής παράδοσης των πατρίδων τους, τιμούν τη ΣΟΝΕ με την παρουσία τους και της προσδίδουν πραγματικό εθνικό χαρακτήρα.

Ο στόχος ωστόσο, δεν είναι μόνο η τεχνική αρτιότητα ή η προαγωγή του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι του γεωγραφικού χώρου στον οποίο δραστηριοποιείται η ΣΟΝΕ. Ο σεβασμός, η συνεργασία και η ευγενής άμιλλα, η πειθαρχία στους κανόνες, το ήθος και η ανιδιοτελής προσφορά, είναι το σύνθημα, ο σκοπός και ο προορισμός του ταξιδιού. Τα στοιχεία αυτά, απαραίτητα συνεκτικά στοιχεία ενός υγιούς κοινωνικού συνόλου, εκφράζονται πρώτα από όλα μέσα από τις φιλανθρωπικές συναυλίες, το αφιλοκερδές της συμμετοχής των μελών και τη συνεχή προσπάθεια προβολής των καλύτερων χαρακτηριστικών της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

«Με τα όνειρα αρχίζει η ευθύνη». Σε αυτή την εποχή, την τόσο κρίσιμη και ρευστή, οι Νέοι της ΣΟΝΕ προτάσσουν τα όνειρά τους ως εχέγγυο και ώθηση προς ένα καλύτερο μέλλον.


Με εκτίμηση εκ της ΣΟΝΕ - www.ysog.eu