Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Με ανατροπή η ΑΕΚ πέρασε από την Ξάνθη

Ξάνθη - ΑΕΚ 1-3: Στο πι και φι ανατροπή (highlights) 
Παίζοντας γρήγορα και αποτελεσματικά στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ πέρασε από την Ξάνθη (1-3) δείχνοντας πως ανεβαίνει αγωνιστικά. Τα γκολ της «Ένωσης» οι Οικονόμου (68’), Πόνσε (70’), Μπογέ (90’+2’). Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Κάστρο (32’).
Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή στην αναμέτρηση ήταν στο 4’ με τον Λισγάρα να απομακρύνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή, σε σουτ του Αλμπάνης εντός περιοχής.
Στο 13’ σέντρα από τον Κοβάτσεβιτς, ο Γέντρισεκ έκανε το σουτ με το δεξί στο όριο της περιοχής, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Στο 30’ ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε την
κεφαλιά του Μάνταλου και στο 32’ ήρθε το γκολ για την Ξάνθη.
Καλοζυγισμένη σέντρα του Κασάδο από αριστερά, ο Κάστρο στην καρδιά της «κιτρινόμαυρης» περιοχής νίκησε στο άλμα τους Σβάρνα και Οικονόμου και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Τσιντώτα. Τραγική αντίδραση του αμυντικού διδύμου της «Ένωσης» που έχασε τον επιθετικό των γηπεδούχων.
Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Αλμπάνη στο 40’ που έφυγε εκτός εστίας.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε δυνατά ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 52’ σέντρα του Χουλτ, ο Μάνταλος πιάνει χαμηλή κεφαλιά, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλοκάρει ξανά και στο 59’ κάθετη του Μάνταλου στην περιοχή στον Χουλτ, ο Ζίβκοβιτς απομακρύνει σε κόρνερ.
Δεν τα κατάφερε όμως ο τερματοφύλακας της Ξάνθης και στις δύο επόμενες φάσεις της «Ένωσης» και έτσι οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το ματς: Στο 68’ ο Κοβάτσεβιτς απομακρύνει εντελώς άστοχα, στρώνοντας την μπάλα στον Οικονόμου που έχει ξεχαστεί στην καρδιά της περιοχής, ο οποίος με προβολή νικά τον Ζίβκοβιτς για το 1-1.
Και στο 70’, σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά, ο Πόνσε θα κατεβάσει με το στήθος την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και πέφτοντας με σουτ κάνει το 1-2.
Στο 75’ ο Πόνσε πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς στην αντεπίθεση αλλά ο Κοβάτσεβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ και ένα λεπτά έπειτα ο Μελιόπουλος στην περιοχή της ΑΕΚ σούταρε αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε δύσκολα!
Στις καθυστερήσεις η «Ένωση» πέτυχε και τρίτο τέρμα σε αντεπίθεση. Ο Λιβάγια πέταξε την μπάλα στον Μπογέ κα εκείνος πλάσαρε σωστά (1-3).
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Καμαρά (74' Μελιόπουλος), Ντα Κόστα, Μπαριέντος, Γέντρισεκ (58' Καντά), Κάστρο, Ντίρσταμ, Κοβάσεβιτς, Λισγάρας, Ντε Αμορίμ (78' Μπρίτο).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Αλεφ, Γαλανόπουλος (79' Σιμόες), Κλωναρίδης (55' Λιβάια), Μάνταλος, Αλμπάνης (66' Μπογέ), Πόνσε.