Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Πέτρος Τατούλης: «Βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό της Πυροσβεστικής»





Τη σημασία που έχει το Πυροσβεστικό Σώμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξήρε ο Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πυροσβεστικό Σώμα Καλαμάτας, μαζί με τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Μεσσηνίας.

Ο κύριος Τατούλης τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί για ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, και ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει και τα υπόλοιπα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ώστε να προχωρήσει στο επενδυτικό πρόγραμμα και να προμηθεύσει με σύγχρονα
οχήματα και εξοπλισμό τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε την προσφορά του πυροσβεστικού σώματος και διαβεβαίωσε τη συνεχή στήριξη της Περιφέρειας αλλά και του ιδίου προσωπικά στα αιτήματά τους, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «η αυτοθυσία τους είναι μεγάλη και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα θύματα των φυσικών καταστροφών. Ούτε τις πλημμύρες του 2016 στην Καλαμάτα, όπου η δική σας παρουσία ήταν μοναδική, ανθρώπινη και σωτηρία».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε επίσης ότι τα πλέον των 30 ετών χρόνια της συμμετοχής του στο δημόσιο βίο έχουν ταυτιστεί με το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του. Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι πρέπει να αντικατοπτριστεί η αυτοθυσία των Πυροσβεστών και στα ανταλλάγματα που λαμβάνουν από το κράτος και την κοινωνία. «Δεν είναι τυχαίο που στην αναγνωρισιμότητα της κοινωνίας, το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.  Εκείνο που με εντυπωσιάζει πάρα πολύ είναι ότι το πνεύμα αυτοθυσίας δεν αποτελεί σημείο αναφοράς στα κοινωνικά ανταλλάγματα που λαμβάνετε στη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει, καθώς και να στελεχωθεί η υπηρεσία με νεότερα στελέχη».



neapeloponnisos@neapeloponnisos.gr