Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3 - 1 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και ουσιαστικά… ξέμπλεξε με το θέμα της παραμονής στην κατηγορία.

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 1-3: Τέσσερα γκολ άξιζε το ένα, του Μακέντα (vid) 
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες περνώντας αλώβητος από τη Ριζούπολη με 3-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και ουσιαστικά… ξέμπλεξε με το θέμα της παραμονής στην κατηγορία. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό με τους «πράσινους» να παίζουν απέναντι σε μια ομάδα που πλέον σχεδιάζει την επόμενη σεζόν, αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χωρίς να απειληθούν
με τον Δώνη μάλιστα να κάνει αρκετές αλλαγές και να δοκιμάζει νέα πρόσωπα, όπως οι Κότσαρης, Αποστολάκης, Αρμενάκας.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά πιέζοντας την άμυνα του Απόλλωνα και στο 19’ προηγήθηκε από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη και λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Αστρά. Ο Απόλλωνας είχε μια ευκαιρία αμέσως μετά το γκολ και μετά... τίποτε.

Στη συνέχεια όμως το παιχνίδι έγινε κακό με τις δυο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη, να μην μπορούν να αναπτύξουν συνεργασίες και να... κακοποιούν το θέαμα.

Ο Παναθηναϊκός με το ξεκίνημα του β’ μέρους «ζευγάρωσε» τα τέρματά του με τον Καμπετσή και πήρε… παράσταση νίκης στην αναμέτρηση, ενώ στο 55’ ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπεντινέλι χάνοντας ακόμα περισσότερες πιθανότητες για να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Βαφέας ωστόσο ξαναέβαλε τους γηπεδούχους στο ματς μειώνοντας, αλλά ο Μακέντα «σφράγισε» τη νίκη για το «τριφύλλι», που έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 1-3.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ που δέχθηκαν ανέβασαν... στροφές, πίεσαν περισσότερο στο χώρο του κέντρου και δεν άφησαν τον Απόλλωνα να δημιουργήσει καταστάσεις, παρόλο που έπαιζε με επιθετικό σχήμα.
Με αρκετά λάθη η διαιτησία του Φωτιάδη ειδικά στον πειθαρχικό έλεγχο.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Ναδάλες, Κοντοές(57' Ντούρσο), Γκίνο(80' Ρώσσης), Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς(62' Ελ Χέλβε), Βάρκας, Αγρόδημος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Αποστολάκης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Στάικος(85' Χατζηγιοβάνης), Χατζηθεοδωρίδης(76' Αρμενάκας), Καμπετσής(83' Εμμανουηλίδης), Μακέντα.