Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Χιονοθύελλα στην Στερεά Ελλάδα: Δίπλωσε νταλίκα, εγκλωβίστηκαν ΙΧ . Χιονίζει σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία.

 καιρός
Προβλήματα προκαλεί ήδη η απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες ώρες, στην Στερεά Ελλάδα. Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες, έδωσαν τη θέση τους σε έντονες καταιγίδες στα πεδινά και σε χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν στο Δομοκό, ενώ ακόμη και στο κέντρο της Λαμίας ο υδράργυρος έδειξε 2ο.
 Σύμφωνα με το star κεντρικής Ελλάδας  σφοδρή χιονοθύελλα επικρατεί στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού. Στο 16ο χιλιόμετρο δίπλωσε νταλίκα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και πολλά οχήματα των οποίων οι οδηγοί αιφνιδιάστηκαν. 


Καιρός: Χιονίζει στην Λαμία! Χαμός προς Δομοκό και Καρπενήσι [pic] | Newsit.grΜηχανήματα ενεργούν στο σημείο και προσπαθούν να καθαρίσουν το οδόστρωμα. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από το ύψος του νοσοκομείου Λαμίας και δεν επιτρέπει σε κανένα όχημα που δεν διαθέτει αλυσίδες να συνεχίσει. Παράλληλα, χιονόπτωση επικρατεί και στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου. Χιόνι έχουμε  και μέσα στην Ευρυτανική πρωτεύουσα,  ωστόσο το φαινόμενο είναι λιγότερο έντονο ωστόσο χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από την 56χλμ απόσταση πριν τον Τυμφρηστό και μέχρι την Ράχη. Μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να κρατήσουν το οδόστρωμα ανοιχτό. 
Χιονοθύελλα είδαν το βράδυ της Τρίτης σε περιοχές του Τυρνάβου από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νομό Λάρισας. Όπως μεταδίδει το Onlarissa.gr η χιονοθυελλα ήταν έντονη από το μεσημέρι στη Βερδικούσια. Νωρίτερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου τρία δέντρα έπεσαν στον δρόμο ανάμεσα από Κιλελέρ-Λοφίσκο και Μέλισσα. Η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν δύσκολη, ενώ στο σημείο κατέφτασε όχημα της Πυροσβεστικής που πραγματοποίησε την κοπή των δένδρων. Χιονίζει επίσης σε όλα τα ορεινά της επαρχίας Καλαμπάκας, καθώς και από το ύψος του Περτουλίου και πάνω
Απίστευτης έντασης χιονοθύελλα ξεκίνησε από αργά το βράδυ της Τρίτης στην ε.ο. Τρικάλων-Γρεβενών.Στη δυτική Μακεδονία χιονίζει από νωρίς το απόγευμα, ενώ το θερμόμετρο σε περιοχές όπως η Φλώρινα και το Αμύνταιο είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου, όπου κλειστά θα παραμείνουν τα  σχολεία όπως και στους Δήμους Καμβουνίων και Λιβαδερού Κοζανης.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, αλλά και κυρίως λόγω περιορισμένης ορατότητας.
 Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις προβλέψεις η κακοκαιρία θα είναι εξπρές, καθώς τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Πληροφορίες: Ilamia.gr, Onlarissa.gr , in.gr