Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

Της Λέττας Καλαμαρά



Με αραιές εμφανίσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την 15η Φεβρουαρίου, μετά και τα πολλά, άκαιρα ίσως, ταξίδια στο εξωτερικό, εμφανίζεται επικεντρωμένος στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας και να  "χτίζει" το Υπουργικό του Συμβούλιο για να κυβερνήσει και εκείνος την πατρίδα μας. Να ακολουθήσει και εκείνος μία σειρά πολιτικών φυσιογνωμιών της Μεταπολίτευσης από τον Α.Παπανδρέου, τον κ.Σημίτη, τον Κ.Καραμανλή μέχρι τον Α.Τσίπρα που έφεραν την Ελλάδα στον πάτο του βιοτικού επιπέδου της Ευρώπης μαζί με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία. Ο πάτος  φυσικά αφορά το λαό καθώς η ελληνική ελίτ σταθερά κινείται μεταξύ Ελβετίας και άλλων πολυτελών τουριστικών προορισμών, ακριβά ιδιωτικά σχολεία για τους διαδόχους και ράφτρες υψηλής μόδας για τις κυρίες. Η δημοκρατία στο μεγαλείο της.




Η σιωπή δεν πιστεύουμε να συσχετίζεται με την υπόθεση Novartis που σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα "σκάσει" επικοινωνιακά κατά την προεκλογική περίοδο των 40 ημέρων, όποτε έρθει αυτή. Σιωπή πάντως επικρατεί γενικότερα καθώς και η Χρυσή Αυγή σιωπά εδώ και χρόνια μετά την υπόθεση της άδικης δολοφονίας του Παναγιώτη Φύσσα που εκκρεμοδικεί, ίσως μέχρι να λήξει και η προεκλογική περίοδος όποτε και αν έρθει αυτή. Λες και η δημοκρατία δέθηκε χειροπόδαρα.




Σαν το Σύμπαν να συνωμοτεί ώστε ο κ.Τσίπρας να παραμείνει στην πολιτική σκηνή για τη μεθαυριανή ημέρα σε αγαστή συνεργασία και για το συμφέρον κάποιων πλην της ευημερίας του λαού μας. Το εντυπωσιακό είναι ότι δημοσίευμα φέρνει τον κ.Μητσοτάκη να δηλώνει ότι  «Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου. Και θα κάνουμε άνοιγμα και σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, σε πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και μέλη άλλων πολιτικών χώρων», χωρίς να διευκρινίζει πώς θα προκύψουν αυτοί. Αν θα είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι και νομιμοποιημένοι ή καθορισμένοι από κάποιο κέντρο ή παράκεντρο εξουσίας εντός ή εκτός των τειχών.


Η αίσθηση είναι ότι η γωστή μαντάμ "Ο" ενδιαφέρεται σφόδρα για τα Υπουργείας Εθνικής Άμυνας , Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, τα κύρια εργαλεία της για τη Μεγάλη Ελλάδα που ζούμε όλοι στο πετσί μας ή τουλάχιστον η πλειοψηφία. Ήδη κάποιοι ετοιμάζουν το Υπουργικό τους κοστούμι χωρίς να "λερώσουν" τα χέρια τους με περιττές δημοκρατικές και εκλογικές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόφατες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις απόλυτα αξιοκρατικές έφεραν σε χαμηλότερο βαθμό σε θέσεις κλειδιά ή άφησαν ασάλευτους ανώτατους Αξιωματικούς προσκείμενους σε τιμημένο απόστρατο σχολιαστή που ετοιμάζεται να επανέλθει ως "άνθρωπος από την κοινωνία των πολιτών" με το σύστημα του στη θέση του.

Αν ο κ.Μητσοτάκης έχει κάνει και αυτός την πολιτική συνδιαλλαγή του με ισχυρά κέντρα της αλλοδαπής καλά είναι να μας το πει να μη χάνουμε το χρόνο μας με εκλογές. Αν αντάλλαξε την εξουσία και την προστασία κάποιων με άλλη μία δεκαετία μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ας μας ενημερώσει. Ας γίνει μία παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου, χωρίς περιττά έξοδα, να βάλει ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς και να μην ταλαιπωρείται ο λαός σε παρουσιάσεις και φανφαρολογικές ανοησίες στο όνομα της Δημοκρατίας.


Υπαρχει και η άλλη Ελλάδα όμως όπου αυτοί οι πολλοί θα ευημερούν και οι ξένοι θα πάψουν να είναι οι Αποικιοκράτες μας μαζί με τους εχθρούς μας ντυμένους ως Έλληνες πατριώτες της φακής. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μετά την 21 Μαρτίου ο κ.Μητσοτάκης θα ξαναγίνει λαλίστατος, ενώ τώρα σιωπά. Τουλάχιστον ο λόγος του να αφορά τους πολλούς και όχι την κλίκα που προσπαθεί να του προσκοληθεί ως τσιμπούρι, όπως έκανε και με τους προηγούμενους. Καλή Σαρακοστή και Καλή Ανάσταση.
 

Thedayaftergr