Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Βουλή

         final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
                                                                                      Αθήνα, 22 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Βουλή

Εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κυρία Λίλα Θεοδόση, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοβουλευτικών Αρχείων της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, με
θέμα «Με μια καρδίαν όλοι, μια γνώμην, μια ψυχή»… Επαναστατικά τραγούδια των Ελλήνων από το Θούριο του Ρήγα ως την Επανάσταση. Όπως είπε, αυτά τα τραγούδια, τα θούρια άσματα, επιβίωσαν και πολύ μετά την πρώτη εποχή της δημιουργίας τους, πέρασαν στον 20ο αιώνα όχι μόνο για ιστορικούς ή φιλολογικούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή ρίζωσαν στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων ως συνώνυμα των εθνικών αξιών που ευαγγελίζονταν και της ελευθερίας.
Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής κ. Γιάννης Σιαμπάνης, ο οποίος ανέφερε ότι δύο αιώνες μετά το 1821 δεν πρέπει να αναλωθούμε σε πανηγυρικούς λόγους και τυποποιημένες επετειακές εκδηλώσεις, αλλά να αποδυθούμε σε απολογισμό και κριτική, όχι ομφαλοσκοπώντας, αλλά αποσκοπώντας στην αυτοσυνειδησία, ώστε να τοποθετηθούμε υπεύθυνα έναντι της τρέχουσας πραγματικότητας και της ιστορικής προοπτικής της χώρας μας και του απανταχού Ελληνισμού.
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.
Παρέστησαν: ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο Θ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μάριος Γεωργιάδης, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, εκπροσωπώντας την Κ.Ο. της ΝΔ ο κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Χαρά Καφαντάρη, της ΝΔ κ. Ιωάννης Τραγάκης και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γεώργιος Καρράς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Παύλος Χρηστίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου, στελέχη και υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης