Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Βυθίζεται ο Παναθηναϊκός. Ο Κλάους τον "εκτέλεσε" στα Γιάννενα!


Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καθοδική πορεία και γνώρισε την ήττα στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ με 1-0. Ο Κλάους Αθανασιάδης εκτέλεσε  τον Παναθηναϊκό και έδωσε στον ΠΑΣ Γιάννινα «φιλί της ζωής». Ήταν και πάλι κακός, χωρίς έμπνευση στο παιχνίδι του, με πολλές λάθος μεταβιβάσεις και
αργές αντιδράσεις στην άμυνα
Οι Ηπειρώτες έπαιξαν ψυχωμένα, είχαν πλάνο και έκαναν τεράστιο βήμα για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.
Οι τραυματισμοί των δυο φουλ μπακ (Κουλιμπαλί, Ινσούα) ανάγκασαν τους «πράσινους» να παίξουν από τον άξονα χωρίς επιτυχία, μια και δεν υπήρχε κίνηση, κάθετο ποδόσφαιρο, καλή κυκλοφορία της μπάλας.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, έχασαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν με τον Αθανασιάδη, ενώ ο Βελλίδης με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ είδε άνετα το πρώτο μέρος!
Στο 63’ ο Κομίνης χαρίστηκε στον Μπουζούκη, που έχοντας ήδη μια κίτρινη χτύπησε τη μπάλα με το χέρι. Στο 73’ οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν με μια ωραία καρφωτή κεφαλιά του Αθανασιάδη και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση.
Ο διαιτητής Κομίνης δεν είχε τη δύσκολη φάση, αλλά δεν τα πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος (89΄ Σιόντης), Μπουκουβάλας, Κριζμάν (70΄ Λεό Μπατίστ), Σκόνδρας, Κάστρο, Αθανασιάδης, Μάνος (80΄ Βιντάλ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί (7΄ Παντελάκης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα (20΄ Χατζηθεοδωρίδης), Στάικος, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (75΄ Άλτμαν), Μπουζούκης, Καμπετσής.
Κάρε


=======
 Ο Απόλλων που βρίσκεται με το ένα πόδι στην Β’ Εθνική, επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου. Μορφή της αναμέτρησης ο αμυντικός του Απόλλωνα Νίκος Βαφέας, ο οποίος στο 22’ έσωσε την ομάδα από σίγουρο γκολ και στο 73’ σκότωσε τον Πανιώνιο με κεφαλιά δυναμίτη. Ο Απόλλων είχε να κερδίσει εκτός έδρας σε ματς πρωταθλήματος από τον Απρίλιο του 2018 (0-1).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος): Κότνικ – Μασούρας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (53’ λ. τρ. Μαξίμοβιτς)- Κόρμπος, Κούρντι, Σπιριντόνοβιτς, Σιντί Αλί (46’ Μανθάτης) – Καμαρά (46’ Τσιλούλης), Ντουρμισάι
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τεννές): Χουάντερσον – Στάθης, Κύργιας, Βαφέας (88’ λ. τρ. Ναζλίδης), Οριουέλα - Κοντοές, Ντούρσο – Ντεφεντέρικο (84’ Αγρόδημος), Βάρκας (66’ Ακόστα), Ρώσση - Ελ Χέλβε.

======
Τι είχες... Ξάνθη, τι είχα πάντα. Σε ένα ακόμη τυπικότατο παιχνίδι της Ξάνθης, η θρακιώτικη ομάδα έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο τη Λαμία, χωρίς να καταφέρει να πιέσει σε κανένα σημείο του αγώνα την ομάδα της Φθιώτιδας. Κι αυτό παρότι οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στη Θράκη με πολλές απουσίες, καθώς δεν είχαν στις τάξεις τους για διάφορους λόγους τους Μπαράλες, Πλιάτσικα, Βασιλαντωνόπουλο, Πίτι, Μπλάζιτς και Ρόμανιτς.
Παρ' όλα αυτά, οι έξι ελλείψεις της Λαμίας δεν φαίνεται να επηρεάζουν την ομάδα όσο κάνει τη διαφορά για την Ξάνθη η μία και μοναδική απουσία του Έρικ Γέντρισεκ. Το ματς είχε λίγες ευκαιρίες εκ των οποίων ελάχιστες κλασικές, με τους φιλοξενούμενους ουσιαστικά να παίρνουν την πιο... ξεκούραστη εκτός έδρας ισοπαλία της σεζόν.
Μάλιστα, οι «κυανόλευκοι» έχουν να λένε δικαίως και για τη διαιτησία, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Τσουκαλά ως οφσάιντ (καλυπτόταν από τον Λισγάρα), ενώ στο 86' ο στόπερ της Ξάνθης «γκρέμισε» τον Επστάιν εκτός περιοχής, όμως ο ρέφερι Λάμπρου δεν καταλόγισε καν φάουλ!
Εξ ου και η μίνι-ανακοίνωση της ΠΑΕ Λαμία κατά τη διάρκεια του α' μέρους: «Κρίμα! Πάλι ανθρώπινο λάθος!»...
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος (46' Τζουρίτσκοβιτς), Καντά (61' Μπρίτο), Σαρπόνγκ (71' Ντε Αμορίμ), Κάστρο.
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Καραμάνος, Μπερτόλιο (88’ Μπουλούλης), Τομάς (61' Επστάιν), Τσούκαλος (69' Ασούμπρε).
 =======

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο (9/2)
Πανιώνιος-Απόλλων Σμ. 0-1
Ξάνθη-Λαμία 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0
Κυριακή (10/2)
ΑΕΚ-ΟΦΗ (15:00)
Ατρόμητος-Λεβαδειακός (19:00)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30)
Δευτέρα (11/2)
Παναιτωλικός-ΑΕΛ (19:00)
Αστέρας Τρ.-Άρης (19:30)