Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Μητσοτάκης: Ίσες ευκαιρίες προόδου για όλους τους Έλληνες, με το νέο Σύνταγμα που προτείνουμε


Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση:

Είχα προτείνει στον κ. Τσίπρα στην πρώτη μας συνάντηση, να ψηφίσει η Ν.Δ. όλα τα άρθρα που προτείνει η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα άρθρα που προτείνει η Ν.Δ. Μόνο έτσι θα διασφαλιζόταν μία ευρεία Αναθεώρηση με λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτή την πρόταση επαναλαμβάνω και σήμερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εμποδίσει κάθε μεταρρυθμιστική αλλαγή για πολλά χρόνια. Αυτά είναι τα κεφάλαια στα οποία αρνείται τις αναγκαίες αλλαγές: Δημόσια Διοίκηση, Εκπαίδευση, Ανάπτυξη, Δικαιοσύνη, Δημοσιονομική Σταθερότητα, Περιβάλλον. Εμείς θα τις υλοποιήσουμε
Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια λειτουργική δημοκρατία. Που θα εγγυάται την πολιτική σταθερότητα, που θα εξασφαλίζει τη διάκριση των εξουσιών και κυρίως τον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας. Αυτές οι ανάγκες αποτυπώνονται στις προτάσεις μας.
Προωθούμε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μέσα από ένα σταθερό και ορθολογικό οικονομικό περιβάλλον για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Το νέο Σύνταγμα που προτείνουμε δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην αξιοκρατία σε όλες τις βαθμίδες του κράτους. Ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν ίσες ευκαιρίες προόδου. Και να απελευθερωθεί το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.
Κανείς δεν πρέπει να κλείνει στους νέους δύο παράθυρα στο αύριο: Την Παιδεία με την οποία θα χτίσουν την ζωή τους. Και το Περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ζήσουν. Γι’ αυτό σας καλώ να ψηφίσουμε από κοινού την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24. Το οφείλουμε στη νέα γενιά”.