Στο ΟΑΚΑ ήμασταν μάρτυρες μιας ακόμη φαρσοκωμωδίας, αφού στα 28’’ οι διαιτητές έδωσαν τρία φάουλ και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στους παίκτες του Ολυμπιακού «μη κουράζεστε, το παιχνίδι είναι χαμένο». Μιλάμε για διαιτητές που ορίσθηκαν, ούτε καν κληρώθηκαν για του κόσμου τα μάτια και μετά ήρθε η κατάρρευση. Μόλις πήγε η ομάδα του Μπλατ να σηκώσει κεφάλι, να σου και μια τεχνική ποινή στον Παπανικολάου για να μάθει το παλιόπαιδο ότι δεν πρέπει να
μιλάει. Επειδή όμως ξέχασαν τον Μιλουτίνοφ, τον οποίο είχαν φορτώσει με 5 φάουλ σε 3 λεπτά στον 5ο τελικό, έριξαν και μια προειδοποιητική βολή στον Σέρβο να κάτσει φρόνιμα. «Πάρε αγόρι μου ένα επιθετικό φάουλ». Ο κακομοίρης ο Μπλατ διαμαρτυρόταν, αλλά σε ώτα μη ακουόντων. Ο μόνος που έπαιζε ήταν ο Ουέμπερ, που δεν ήξερε τι γινόταν και ήταν ανυποψίαστος. Οι υπόλοιποι με επικεφαλής τον Σπανούλη πήραν από νωρίς χαμπάρι ότι θα είναι στο ίδιο έργο θεατές και έπαιζαν σαν πρωτάρηδες με τρεμάμενα χέρια και πόδια.
Ο Ολυμπιακός από εκεί και πέρα ήταν τραγικός, οι παίκτες του δεν μπορούσαν να αλλάξουν μια μπαλιά, να κάνουν ένα σουτ, έτρωγαν το ξύλο της αρκούδας και οι διαιτητές σφύριζαν αδιάφορα. Πήγαν με σκυμμένα κεφάλια στα αποδυτήρια, αφού ετοιμάστηκαν να ζήσουν ακόμη ένα διασυρμό, αγωνιστικό, μα προπάντων ηθικό. Επαγγελματίες που έχουν άλλη αντιμετώπιση στην Ευρωλίγκα και άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο, εκεί όπου κάνει κουμάντο η αμαρτωλή ΚΕΔ.
Στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια είχαμε ανελέητο μπαράζ δημοσιευμάτων, διαμαρτυριών για κακές διαιτησίες και απαίτηση να έρθουν ξένοι διαιτητές. Τα κατάφεραν και έβαλαν τον Ολυμπιακό στη γωνία και πανηγυρίζουν την εξυγίανση με τα χέρια του Βιεϊρίνια και του Μάνταλου. Στο μπάσκετ τσιμουδιά; Γιατί ρε παιδιά να μην έρχονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όταν μόνιμα ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται ότι πηγαίνει σαν πρόβατο επί σφαγή; «Γιατί έτσι γουστάρουμε» η απάντηση και τα σκυλιά δεμένα" Γιατί να μη παίρνει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα αν είναι καλύτερος και να μη μιλάει κανείς;
Ε, λοιπόν η ανοχή, ακόμη και των τζέντλεμεν Αγγελόπουλων έχει τα όρια της. Πήραν την ομάδα και έφυγαν και οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού νιώθουν περισσότερο χαρούμενοι από το αν κέρδιζε η ομάδα τους. Και το έκαναν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και όχι πίσω από τις κάμερες, πριν από τον αγώνα, για να καταλάβουν άπαντες ότι και τα πρόβατα έχουν φωνή, δεν βελάζουν, αλλά βροντοφωνάζουν.