Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Περίεργη εκτροπή παίρνει η πολιτική στην Ελλάδα πρώτη φορά Αριστερά, εμπλεκόμενη με τη Δικαιοσύνη, μετά τη δήλωση στη δημόσια τηλεόραση της Αναπληρώτριας Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Παπακώστα ότι πρόκειται να καταθέσει αγωγή εναντίον του κ. Μητσοτάκη Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκε βουλευτής η κ. Παπακώστα, για την προστασία του εαυτού της, την προσβολή της προσωπικότητας και τη στοχοποίησή της.

Για το δίκαιο της κας Παπακώστα θα αποφανθεί η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, όπως θα όφειλε ανεξάρτητη να ήταν και η πολιτική και ο πολιτικός λόγος. Δυστυχώς αυτή η επιλογή της κας Παπακώστα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου καθώς κάθε πλέον πολιτικός λόγος από οποιονδήποτε εντός και εκτός Κοινοβουλίου θα μπορεί να επιφέρει την εμπλοκή της δικαιοσύνης ανάλογα. Ο αριθμός των αγωγών θα είναι πραγματικά απρόβλεπτος. Τι να θυμηθούμε από τους πολιτικούς διαλόγους Καμμένου-Θεοδωράκη.

Μετά την κατάργηση της λαϊκής αντιπροσώπευσης στο Ελληνικό Κοινιοβούλιο, αφού ο μειοψηφικός ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται ως Κυβέρνηση σε έναν αριθμό βουλευτών που εκλέχθηκαν με άλλα κόμματα και προγραμματικές εξαγγελίες, έρχεται και η ποινικοποίηση της δημοκρατίας.

Μια πολιτική ανάλυση θα μπορούσε να είναι πως η απώλεια της λαϊκής κυριαρχίας στη Βουλή και η μη πολιτική νομιμοποίηση της Κυβέρνησης-Κουρελού για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά οδηγεί την κυβέρνηση στην παραπομπή της πολιτικής στην δικαιοσύνη. Ίσως εκεί να είναι πιο πρόσφορο και φιλικό το περιβάλλον για την πολιτική κρίση για αυτούς που αισθάνονται χαμένοι στον πολιτικό λόγο και κυρίως στο λαό, όπως δείχνουν χαρακτηριστικά και οι δημοσκοπήσεις με τα συλλαλητήρια.

Η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης της Αναπληρώτριας Υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει πολλαπλό ενδιαφέρον και δημοσιογραφικά αξίζει να καλυφθεί για την ενημέρωση των αναγνωστών. Εμείς οι απλοί πολίτες πάντως συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε και αναμένουμε από το επίσημο Κράτος που εκπροσωπεί και η κα Παπακώστα την προστασία μας. Δεν μένει να δούμε και την επόμενη αγωγή προς τον πολιτικό οποιασδήποτε παράταξης για το μη αποδεκτό πολιτικό του λόγο καθώς και την αντίδραση της δικαοσύνης σε αυτή την περίεργη υπόθεση προπομπό δυσάρεστων εξελίξεων για πολλούς. 

Λ.ΚΑΛ.

Thedayaftergr