Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Σάλπισμα εκλογικής εφόδου από Μητσοτάκη - Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μια κυβέρνηση-κουρελού - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ

Σε… σάλπισμα εκλογικής εφόδου μετέτρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεδρίασε με τη νέα σύνθεσή της.
Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε την επανεκλογή του Λευτέρη Αυγενάκη στο αξίωμα του Γραμματέα, και στη συνέχισε εξαπέλυσε σφοδρή και εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά ότι: 

.«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις μεγάλες ευθύνες που θα σηκώσουμε στις πλάτες μας. Είμαστε και είμαστε η πολιτική δύναμη που εγγυάται την ομαλότητα και τη σταθερότητα στη χώρα. Είμαστε η δύναμη που εγγυάται την ευημερία της χώρας. Είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη εκλογική νίκη και θα δώσουμε την μάχη όλοι στην πρώτη γραμμή.
Οι εθνικές εκλογές θα είναι η μητέρα όλων των μαχών. Εκεί οι πολίτες θα κάνουν πράξη με την ψήφο τους αυτό που σας λέμε σε κάθε γωνιά στην Ελλάδα: Φτάνει πια, Καιρός για πολιτική αλλαγή.
Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και σε αυτή την νέα διαδρομή καλούμε κάθε πολίτη να έρθει κοντά μας.
Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ένα σύστημα εξουσίας που έκανε τα πάντα για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να μείνει σε αυτή. Δεν θα εφησυχάσουμε ούτε στιγμή. Οσοι έχουν ράψει κοστούμια εξουσίας να τα βάλουν τη ναφθαλίνη και να φορέσουμε όλοι μαζί στολές εργασίας.
Καλωσορίζω τα νέα μέλη της Πολιτικής μας Επιτροπής. Περισσότεροι από τους μισούς -το 55%- είστε εδώ για πρώτη φορά, κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην παράταξή μας.
Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο. Για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας. Όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται!
Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία. Στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός!
Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να έχει μία κυβέρνηση-κουρελού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές.
Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία. Στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός!
Σε μια Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός πρέπει είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα.
Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε Reality Show. Πριν από λίγο έμαθα ότι αναβλήθηκε η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Μάλλον επειδή δεν έχουν απαρτία!».
Για την στάση του κ. Καμμένου και για τα σενάρια περί κυβέρνησης ανοχής είπε:  «Ακούω τις τελευταίες μέρες ένα νέο επινόημα για δήθεν κυβέρνηση ανοχής, μειοψηφίας δηλαδή, στην περίπτωση που ο κ. Καμμένος επιχειρήσει μια τάχα ηρωική έξοδο με αφορμή το Σκοπιανό.
Αλλά, πολύ πριν φθάσουμε στην ανοχή, θα έπρεπε να μιλήσουμε για συνενοχή. Διότι ο κ. Καμμένος είναι συνένοχος του κ. Τσίπρα, από τις Πρέσπες και μετά.  Εφόσον διαφωνεί, θα έπρεπε να είχε φύγει από τότε. Αντί αυτού, έφυγε από την κυβέρνηση ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Αποπέμφθηκε μετά από ένα πρωτοφανές υπουργικό Συμβούλιο, με αλληλοκατηγορίες για χρηματισμό και χρήση μυστικών κονδυλίων. Ο κ. Καμμένος όφειλε να είχε ήδη αποχωρήσει από τη κυβέρνηση εδώ και μήνες αν ήθελε πράγματι να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Διότι, μένοντας στην κυβέρνηση, έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να την υπογράψει.  Άρα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος και ο ίδιος, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Θυμίζω ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης τον Αύγουστο του 2015 για να προκηρύξει εκλογές»,συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η νέα χρονιά βρίσκει τη χώρα μας εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα των επιλογών της κυβέρνησης.  Αλλά και την ίδια, σε αποδρομή και πλήρη σύγχυση. Με τραγικές δυστυχώς συνέπειες για την πατρίδα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει ξανά στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας.
Η υπόθεση Novartis είναι μόνο η αρχή καθώς η σκευωρία ξεγυμνώνεται σε δημόσια θέα. Οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη απειλή. Αυτήν της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Την προηγούμενη Πέμπτη κάλεσα σύσσωμη την δημοκρατική αντιπολίτευση σε κοινή δράση για την προστασία του πολιτεύματος και την διαφύλαξη της διάκρισης των εξουσιών.
Και ζήτησα απ’ τους Έλληνες δικαστές να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στο παρακράτος του κ. Τσίπρα, του κ. Πολάκη και των διαφόρων Ρασπούτιν. Κατανοώ την αγωνία των δικαστικών λειτουργών. Ουδέποτε, από τη μεταπολίτευση και μετά, το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών δεν απειλήθηκαν με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο.
Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Γι’ αυτό και οι επόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Γιατί δεν θα αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας αλλά και την ποιότητα του ίδιου του πολιτεύματός μας.
«Στις δημοκρατίες δεν κυβερνά κανείς με το ζόρι, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας και πάλι «μία καθαρή λύση, εκλογές το συντομότερο δυνατό. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε πολύ χειρότερες συνθήκες απ’ ό,τι παρέλαβε τη χώρα».