Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Διακοπή των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κορινθίας, μετά τον αγριο ξυλοδαρμό διαιτητων την Κυριακή στην Αρχαία Κόρινθο


Από την ΕΠΣ Κορινθίας ανακοινώνεται ότι:
« ... οι αγώνες Πρωταθλήματος Α΄ Β΄ Γ΄ Κατηγορίας και πρωταθλημάτων Κ 14 και Κ16 που είχαν ορισθεί για 19-20/1/19 αναβάλλονται λόγω κωλύματος όλων των διαιτητών του Συνδέσμου Διαιτητών του Νομού μας. 
Η Αγωνιστική ημέρα που αναβάλλεται θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27/1/19″.
Αιτία  της νέας διακοπής των τοπικών πρωταθλημάτων στην Κορινθία είναι τα ασυνήθιστα και πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν με τον άγριο ξυλοδαρμό διαιτητών στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής της Γ1 κατηγορίας Κορινθίας μεταξύ του Βελλερεφόντη Αρχαίας Κορίνθου και του Σοφικού 05 που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής. 
Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά  με το σκορ να ήταν 3 – 0 υπέρ των φιλοξενουμένων, αυτοί,  στο 51΄,  διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ έξω από την περιοχή που δεν τους εδόθη. Τότε ο διαιτητής Μπεκιάρης όσο και ο β΄ βοηθός του, Ξενόπουλος δέχτηκαν άγρια επίθεση, πολλά χτυπήματα (κλωτσιές, μπουνιές)  από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Σοφικού. Αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί οριστικά και να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου οι διαιτητές να καταφέρουν να φύγουν από το γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου και να διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για τις πρώτες βοήθειες ..  
 Στον άγριο ξυλοδαρμό του διαιτητή Μπεκιάρη και του επόπτη Ξενόπουλου αναφέρθηκε με δηλώσεις του   ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας κ. Μιχάλης Τσιχριτζής καταδικάζοντας την ενέργεια τονίζοντας ότι: «…αυτή δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του Κορινθιακού ποδοσφαίρου», καταλήγοντας ότι «η δικαιοσύνη θα αναλάβει να αποδώσει την ανάλογη ποινή στην πράξη αυτή».