Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Δημοσκόπηση Δήμος Αθηναίων: Έκπληξη μεγατόνων. Πως πάει ο Μπακογιάννης, ποιος δεύτερος. Βόμβα


Ο Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ) και ο Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή) είναι πολύ πιθανό να περάσουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αθηναίων στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019.
Με βάση δημοσκόπηση η οποία μετράει την εκλογική επιρροή των υποψηφίων για τον Δήμο Αθηναίων σε αυτή την συγκυρία φαίνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα λάβει ποσοστό κοντά στο 30-32% από τον πρώτο γύρο,
περίπου 19% ο Ηλίας Κασιδιάρης από την Χρυσή Αυγή, ο Νάσος Ηλιόπουλος υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 18% και ο Παύλος Γερουλάνος υποψήφιος δήμαρχος για το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 14%.
Να τονιστεί ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο Καμίνης είχε λάβει 21%, ο Σακελλαρρίδης 20%, ο Σπηλιωτόπουλος 17% και ο Κασιδιάρης 16%.
Με βάση τα πρώιμα δημοσκοπικά ευρήματα για τον Δήμο Αθηναίων ο Μπακογιάννης θα λάβει περίπου 65 με 67 χιλιάδες ψήφους από τον πρώτο γύρο και περίπου 44-45 χιλιάδες ψήφους ο Κασιδιάρης, όπως αναφέρει το bankingnews.gr.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος εμφανίζει δύο μειονεκτήματα
1)Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός οπότε θα απαιτηθεί χρόνος για να γίνει γνωστός στους δημότες του δήμου Αθηναίων
2)Υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο κόμμα με 8% διαφορά από την πρώτη ΝΔ.
Η Χρυσή Αυγή λαμβάνει ποσοστά της τάξης του 8% με 9% με βάση τις δημοσκοπήσεις.
Αν και τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι πρώιμα φαίνεται ότι ο Μπακογιάννης θα εξασφαλίσει με άνεση τον Δήμο Αθηναίων στον δεύτερο γύρο κυρίως γιατί εάν περάσει ο Κασιδιάρης στον δεύτερο γύρο που είναι και το πιθανότερο σενάριο οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα συσπειρωθούν υπέρ Μπακογιάννη και θα εκλεγεί με μεγάλη διαφορά.
Για τον Μπακογιάννη ο δεύτερος Κασιδιάρης θα τον ευνοήσει.
Πάντως θα έχει ενδιαφέρον αυτός ο συνδυασμός ειδικά μάλιστα εάν υπάρξει και debate μεταξύ των δύο υποψηφίων.
Για την Περιφέρεια Αττικής η έκπληξη αναμένεται να είναι ο Γιάννης Σγουρός ο οποίος έχει πιθανότητα να εκλεγεί περιφερειάρχης.
Η Ειρήνη Δούρου η οποία κέρδισε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ την περιφέρεια Αττικής θα καταγράψει σημαντικές απώλειες και λόγω πτώσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και λόγω της απογοήτευσης στο πρόσωπο της.
arouraios.gr