Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μικροί και θαυματουργοί


Άρης Αβάτου - Ολυμπιακός 1-2
Τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να πάρουν άρωμα κι εμπειρίες από Κύπελλο Ελλάδος και κερδίζοντας σε ρυθμό προπόνησης τον Άρη Αβάτου με 2-1 έκαναν το «3 στα 3» στον όμιλο! Βρουσάι κι Ανδρούτσος τα γκολ των Πειραιωτών. Ο Σαρρηγιανίδης το ιστορικό γκολ για τους «ακρίτες». 
Ένας πολύ... πειραματικός Ολυμπιακός με πολλές αλλαγές και αρκετούς πιτσιρικάδες πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Άρη Αβάτου κάνοντας το τρία
στα τρία στην φάση των ομίλων του θεσμού του Κυπέλλου και ενώ είχε διασφαλίσει την πρόκρισή του πριν το ματς αυτό. Ο Μαρτίνς ήθελε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες από τις Ακαδημίες ή παίκτες που θα είχαν κίνητρο. Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών και των πολλών πιτσιρικάδων στο γήπεδο της Ξάνθης. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το διπλό σε ένα γήπεδο – βοσκοτόπι», με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει τους Βρουσάι και Ανδρούτσο να σκοράρουν και να βγάζουν ποιότητα στο χορτάρι, αλλά και ένα τσούρμο αμούστακα παιδιά από την ερυθρόλευκη ακαδημία να αποδεικνύουν ότι υπάρχει από πίσω μία φουρνιά που αξίζει ο σύλλογος να επενδύσει πάνω τους…
Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε αρκετά νέα παιδιά από την ακαδημία στην Ξάνθη και τρία εξ αυτών τα χρησιμοποίησε από το ξεκίνημα. Οι Μαρτίνης, Ξενιτίδης και Βοϊλης είδαν τα ονόματά τους στην ενδεκάδα και κατά συνέπεια είχαν την ευκαιρία να φορέσουν τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας και να δείξουν σε όλους ότι για αρχή μπορεί ο Ολυμπιακός να τους υπολογίζει για το βασικό στάδιο προετοιμασίας του καλοκαιριού και… βλέπουμε.
Ο Πορτογάλος παρέταξε λοιπόν τους «ερυθρόλευκους» με τον Χουτεσιώτη στα δοκάρια, τους Μασούρα (δεξιά), Μιράντα, Νικολάου και Μαρτίνη (αριστερά) στην άμυνα, τους Ανδρούτσο και Ξενιτίδη στα χαφ, τους Βρουσάι και Πάρντο στα «φτερά» και επιθετικό δίδυμο τους Βοϊλη και Μάνο. Σε ένα σχηματισμό 4-4-2 δηλαδή…
Αρκετά καλό το πρώτο 20λεπτο για τον Μαρτίνη που ανεβοκατέβηκε αρκετές φορές την αριστερή πλευρά, ενώ και ο Ξενιτίδης έδειξε αρκετά καλά στοιχεία ως χαφ πλάι στον Ανδρούτσο. Ο δε Βοϊλης έβγαινε έξω από την περιοχή, «έσπαγε» την μπάλα αριστερά – δεξιά σε Βρουσάι ή Πάρντο αντίστοιχα, ωστόσο, δεν είχε τν ευκαιρία ειδικά στο πρώτο 45λεπτο να γίνει όσο απειλητικός θα ήθελε προς την εστία του Αμουτζάκη.

Το πιθανότερο είναι ο Μάριος Βρουσάι να πάει δανεικός στον Πανιώνιο από τον Γενάρη και εώς το τέλος της σεζόν. Αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την όποια ευκαιρία τού δίνει ο Μαρτίνς. Ο Βρουσάι δεν ήταν μόνο ο σκόρερ ενός πολύ ωραίου γκολ με ένα σουτ – κανονιά έξω από την περιοχή στο 11’.
Όποτε έπαιρνε την μπάλα, έδειχνε να… καλπάζει και να μην χαμπαριάζει από την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Το ίδιο και ο Ανδρούτσος που σκόραρε στο 40’ έπειτα από φάση διαρκείας στα «καρέ» του Άρη Αβάτου και αφού πρώτα ο Αμουτζάκης είχε πει «όχι» σε πλασέ του Πάρντο. Ο Ανδρούτσος επίσης οδεύει προς Νέα Σμύρνη για το υπόλοιπο της σεζόν, ωστόσο, όποτε φοράει τα ερυθρόλευκα πάντοτε δίνει την ψυχή του. Το ίδιο έπραξε και σήμερα, βοηθώντας παράλληλα και τον Ξενιτίδη. Έναν Ξενιτίδη που δεν έδειχνε και τόσο τρακαρισμένος.
Άλλος ένας «παροπλισμένος» που είναι κοντά στην έξοδο τον Γενάρη, είναι ο Φελίπε Πάρντο. Ο Κολομβιανός εξτρέμ εμφανίστηκε στην ενδεκάδα με τον Άρη Αβάτου και αντιμετώπισε το ματς με την απαιτούμενη σοβαρότητα και όχι με αγγαρεία.
Αρχικά οι άνθρωποι του Άρη Αβάτου τίμησαν τον Τοροσίδη ως παιδί της Ξάνθης που είναι και τιμάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατά τη διάρκεια του ματς το διέκρινε ο οποιοσδήποτε στα μάτια των ποδοσφαιριστών της ακριτικής ομάδας ότι οι γηπεδούχοι διασκέδαζαν κάθε στιγμή του ματς και απολάμβαναν κάθε δευτερόλεπτο που έπαιζαν κόντρα στον Ολυμπιακό.
Το διασκέδασαν φυσικά ακόμα περισσότερο όταν πέτυχαν και το παρθενικό τους γκολ στη διοργάνωση με κεφαλιά του Σαριγιαννίδη στο 45’, μειώνοντας σε 1-2.
Δεν χαρίστηκαν στους «ερυθρόλευκους» οι ποδοσφαιριστές του Άρη. Ήθελαν να τους βάλουν δύσκολα, αλλά όσο περνούσε η ώρα ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στον ρυθμό…
Το δεύτερο 45λεπτο κύλησε χωρίς να γίνει κάποια μεγάλη φάση μπροστά στα δύο «καρέ». Η απόδοση των «ερυθρολεύκων» έπεσε, όσο περνούσε η ώρα ο αγωνιστικός χώρος γινόταν ακόμα πιο βαρύς και αν εξαιρεθούν κάποιες εκλάμψεις του Μάνου, του Βρουσάι, του Ανδρούτσου ή του Πάρντο, δινόταν μία εντύπωση ότι αρκετός κόσμος περίμενε το τελευταίο σφύριγμα του Γρατσάνη.
Βέβαια, οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού (συν τον Ανδρούτσο) δεν ήθελαν με τίποτα να τελειώσει το ματς καθώς ζούσαν το όνειρό τους, κάτι που φάνηκε από τις ευκαιρίες που έβγαλε προς τα τελειώματα. Ο Ανδρούτσος μάλιστα ήταν πρωταγωνιστής σε ένα πέναλτι που έκανε ο Κουτσούμπας (σ.σ. ο Θανάσης σούταρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού του Άρη), ενώ ο Βρουσάι κυνήγησε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στις καθυστερήσεις, αλλά ο Αμουτζάκης είπε «όχι».
Στα τελευταία λεπτά ο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία να γράψουν λεπτά συμμετοχής και άλλα τρία πιτσιρίκια, ο Πέιος, ο Νεοφυτίδης και ο Μαρίνος.
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Κούτρας, Κουτσούμπας, Παπαδιώτης, Ψεμματάς, Μίλερ, Δόντσος, Σιχλοιμίρης (72’ Μελισσόπουλος), Σαριγιαννίδης, Γκέκας (55’ Κρασώνης), Κοτόπουλος (46’ Ζωσιμίδης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου, Μαρτίνης, Ανδρούτσος, Ξενιτίδης (90’ Πέιος), Πάρντο (89’ Μαρίνος), Βρουσάι, Μάνος, Βοΐλης (94’ Νεοφυτίδης).