Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Καλή κλήρωση, το 100% ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου

Τα ζευγάρια των «32» του Europa League
Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στην Νιόν και έφερε χαμόγελα στον Πειραιά καθώς ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Europa League.

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τους «32» του Europa League. Μοναδική ελληνική παρουσία στην κλήρωση ήταν αυτή του Ολυμπιακού. Στον δρόμο των «ερυθρόλευκων» η Ντιναμό Κιέβου από την Ουκρανία.
Η πρώτη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο Γ. Καραϊσκάκης στις 14 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στις 21 Φεβρουαρίου.

Δεν μπορεί να είναι κανείς στον Ολυμπιακό δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Η Ντιναμό Κιέβου είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιες υπερδυνάμεις που υπήρχαν στην κληρωτίδα της Νιόν και έμειναν μακριά από το δρόμο των ερυθρόλευκων.
Προφανώς καμία πρόκριση δεν είναι εξασφαλισμένη σε τέτοιο επίπεδο, ειδικά όταν μιλάμε για μία ομάδα με τεράστιο ευρωπαϊκό παρελθόν και σε ό,τι αφορά στο παρόν βρίσκεται στο Νο 21 της βαθμολογίας της UEFA, δηλαδή 14 θέσεις πιο ψηλά από τον Ολυμπιακό. Ένα τέτοιο κλαμπ εννοείται ότι δεν μπορεί κανείς να το υποτιμήσει, ακόμη κι αν επρόκειτο να την αντιμετωπίσει κάποιο από τα μεγαθήρια της διοργάνωσης. Ενώ σε ό,τι αφορά το κόστος του ρόστερ, μπορεί να μη φτάνει στα επίπεδα της Μίλαν σε καμία περίπτωση, αλλά είναι μεγαλύτερο από αυτό του Ολυμπιακού.
Το μυστικό για τον Ολυμπιακό θα είναι να παρουσιαστεί πανέτοιμος στα δύο ματς του Φλεβάρη και να δώσει το 100% της απόδοσής του και στα δύο παιχνίδια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ουκρανία. Να μην επηρεαστεί από το γεγονός ότι η Ντιναμό θα είναι εκτός ρυθμού καθώς θα επιστρέψει σε δράση στο ουκρανικό πρωτάθλημα μετά το ματς στο Καραϊσκάκη, ενώ το τελευταίο παιχνίδι της ήταν στις 8 Δεκεμβρίου. Ούτε από το ότι η ΑΕΚ παραλίγο πέρυσι να την αποκλείσει με τις δύο ισοπαλίες και με το ματς στο Κίεβο να έχει σημαδευτεί από εκείνη την τεράστια ευκαιρία του Μασούντ που θα μπορούσε να δώσει την πρόκριση στην ελληνική ομάδα.
Ο Μαρτίνς έχει όλο το χρόνο να μελετήσει και να προετοιμάσει αυτά τα δύο παιχνίδια, τις δυνατότητες ή τις αδυναμίες των Ουκρανών. Θα δει τα ματς με τον Άγιαξ που εύκολα απέκλεισε την Ντιναμό, θα δει και τα παιχνίδια με την Ρεν την οποία οι Ουκρανοί νίκησαν εντός και εκτός έδρας. Θα εξασφαλίσει και τα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, στα οποία έχει κάνει κάποιες άνετες νίκες με μεγάλα σκορ, αλλά είναι σε παρόμοια θέση με τον Ολυμπιακό, αρκετά πίσω από την πρωτοπόρο Σαχτάρ, όπως συμβαίνει και στο δικό μας πρωτάθλημα που οι ερυθρόλευκοι κυνηγούν τον ΠΑΟΚ που έχει αποκτήσει σημαντική απόσταση. Θα σταμπάρει σίγουρα τον έξοχο εξτρέμ Βίκτορ Τσιχάνκοφ που είχε βάλει πέρυσι το γκολ στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ο πιο ακριβός παίκτης της. Αλλά θα δει και τους υπόλοιπους, παρακολουθώντας και ενδεχόμενες μεταγραφικές κινήσεις που θα κάνει η ομάδα του Κιέβου.
Εκεί που είχε ξαναπάει ο Ολυμπιακός το 1975 στην ήττα με 0-1 (2-2 στην Τούμπα ο αγώνας στην Ελλάδα), αλλά και μια φορά πιο πρόσφατα, όταν είχε προσκληθεί η ελληνική ομάδα σε φιλικό με την Ντιναμό στο Ολυμπίσκι προς τιμήν του Όλεγκ Μπλαχίν...
Συνοπτικά. Καλή κλήρωση, μεγάλη προσοχή και έχουμε καιρό για περισσότερα...
Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια που έβγαλε η κλήρωση για τους «32»:
Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Μάλμε (Σουηδία) - Τσέλσι (Αγγλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)
Σέλτικ (Σκωτία) - Βαλένθια (Ισπανία)
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) - Ίντερ (Ιταλία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) - Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) - Ζενίτ (Ρωσία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Γκενκ (Βέλγιο)
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία) - Άρσεναλ (Αγγλία)
Κρασνοντάρ (Ρωσία) - Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Ζυρίχη (Ελβετία) - Νάπολι (Ιταλία)
Ρεν (Γαλλία) - Μπέτις (Ισπανία)
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Λάτσιο (Ιταλία) - Σεβίλλη (Ισπανία)