Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΕΙ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΤΟΥ



Της Λέττας Καλαμαρά

Στον επόμενο σταθμό καλεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο να φτάσει για τη συνέχιση του ταξιδιού μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ταξιδέψει ενδιάμεσα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού όπου άγγιξε τον πυρήνα της Αμερικανικής Ισχύος, τη USSOCOM, Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, που δρα ανά τον πλανήτη νυχθημερόν και τη LOCKHEED MARTIN, αμυντική βιομηχανία κίνησης της Αμερικανικής πολεμικής μηχανής.

Οι ορθές απόψεις του Πάνου Καμμένου για μία άλλη Μακεδονία από τη Βόρεια που πανηγυρίζει ο Αλέξης Τσίπρας αγνοώντας το λαό που τον ψήφισε σε μία ακόμη απόδειξη της μη αντιπρωσοπευτικής μας δημοκρατίας και ο επίσης ορθός εναγκαλισμός του κ. Καμμένου με τις φιλελεύθερες αξίες της Δύσης, έκαναν το τραινάκι του ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίξει τρεις φορές. Ασφαλώς ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας θα κληθεί να επανέλθει στην τάξη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, του αστακού και χαβαριού του Προεδρικού Μεγάρου με τις εκτυφλωτικές τουαλέτες των Κυριών των Κυρίων. Να ξεχάσει κάθε άλλη Μακεδονία εκτός από τη Βόρεια.

Ο στρατηγικός πολιτικός σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι να παραμείνει στην εξουσία το μέγιστο δυνατό και να επιμηκύνει την κυριαρχία του και το αποτέλεσμά της σε μη αναστρέψιμο επίπεδο ώστε η αλλαγή καθεστώτος να επισημοποιηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να κατέβει από το τραίνο της εξουσίας και αύριο αναμένεται θερμός εναγκαλισμός με τον Πάνο Καμμένο. Αν η Μακεδονία αποτελεί σταθμό της ελληνικής επικράτειας είναι μικρό το κακό μπροστά στη διαιώνιση του λαϊκισμού και της ελληνικής αποικιοκρατικής πολιτικής από πρόθυμους Έλληνες στις χάρτινες ταυτότητες.

Το κύριο ζητούμενο αποτελεί η πολιτική διάγνωση του Πάνου Καμμένου και οι επιπτώσεις της επίσκεψής του στη "Μέκκα" του καπιταλισμού. Αν, όπως αναμένεται, η επίδραση είναι αναστρέψιμη, το ταξίδι θα συνεχιστεί μέχρι η Βόρεια Μακεδονία, το Μακεδονικό έθνος και γλώσσα, καταφθάσουν στην ελληνική Βουλή για επικύρωση. Εκεί φυσικά έχει να γίνει του «Κουτρούλη ο γάμος» όπου αγωνιστές και παλληκάρια θα γίνουν μαλλιά κουβάρια. Η πλήρη απογύμνωση κάθε πολιτικής ιδεολογίας και η εθνική αναμπουμπούλα θα δώσουν ένα άλλο χρώμα στην Ελληνική Βουλή, αναμφίβολα. Το μόνο σίγουρο, όπως και στη Βόρεια Μακεδονία του Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι κάθε ψήφος θα αξίζει εκατομμύρια ευρώ.

Το μείζον εθνικό θέμα των συντάξεων της καταραμένης γενιάς του Πολυτεχνείου που ξεπούλησε την Ελλάδα για ένα ευτελές life style, αναμένεται να διευθετηθεί από μία κοινωνία με ελλειματικά Ταμεία, μηδενική ανάπτυξη και νέους εργαζόμενους ευέλικτης εργασίας σε σύγχρονα κάτεργα με μηδενική ικανότητα καταβολής φόρων στα κρατικά Ταμεία. Μπροστά στο ξεπούλημα των πάντων, τη λησμονιά των γερμανικών αποζημιώσεων, τη δωρεά του ορυκτού μας πλούτου στoυς νέους αποικιοκράτες στα αφεντικά του Παγκόσμιου Νότου (Global South) και τη δημιουργία ελεύθερων ζώνων σκλαβιάς με μηδενικό ΦΠΑ είσπραξης για την Ελλάδα, οι συντάξεις αποτελούν μία παρανυχίδα δώρου προς τους ιθαγενείς ψηφοφόρους που θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα ψίχουλα από τις συντάξεις τους εις βάρος της νέας γενιάς που ξεριζώνεται ή σκλαβώνεται στην ίδια της τη χώρα.

Οι Ευρωεκλογές, μετά το Brexit και την Ιταλία αποτελούν τον επόμενο κομβικό σταθμό του Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος για το ταξίδι με την προσμονή διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακροδεξιοί και εθνικιστές είναι η ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα και της ντόπιας αλλά και διεθνούς  ολιγαρχίας για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ευρώ και την πρόσδεσή της και πάλι στο ανατολίτικο παζάρι εκπόρνευσης των κοινωνιών και Κρατών. H Eλλάδα βρίσκεται στον προθάλαμο συγκρουσιακών φαινομένων τύπου τριτοκοσμικών κρατών και το εγχώριο πολιτικό σύστημα, ηθελημένα ή αθέλητα, ανοίγει το δρόμο για την άμεση εκδήλωσή τους.   

Ο κινέζικος δράκος ταξιδεύει, η ρώσικη αρκούδα φτερνίζεται και η διεθνής Μαφία των ναρκομανών-ελίτ της εξουσίας περιμένουν τον Αλέξη να καταφτάσει στο ασφαλές λιμάνι τους μαζί με τους δοσίλογους θερμαστές του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται ανίκανος μηχανοδηγός της ελληνικής αποικίας και θα χρειαστεί να περιμένει ακόμα για πολύ. Εξάλλου με την ανύπαρκτη εθνική πολιτική δημιουργίας πλούτου για την Ελλάδα και τους Έλληνες και την έλλειψη συνεργασίας με τους ιδοκτήτες της αμαξοστοιχίας και tour operators αδυνατεί να εκδώσει το εισητήριο της εξουσίας τόσο στα εκδοτήρια του λαού όσο και στους χορηγούς της αποικιακής ελίτ. Αρκείται σε μερικά πιάτα αστακού στο Μέγαρο, επισημοποιώντας την παρακμή μας...

Thedayaftergr