Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Aπόλλων-ΑΕΚ 0-2: Ξεμαντάλωσε τη νίκη

Aπόλλων-ΑΕΚ 0-2: Ξεμαντάλωσε τη νίκη
Με μέτρια εμφάνιση η ΑΕΚ και πιθανώς επηρεασμένη από την απόρριψη της έφεσης για τα επεισόδια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης (0-2) και πρόσθεσε ένα κρίσιμο και για τη ψυχολογία της, τρίποντο στον λογαριασμό της.
Ένα τέρμα του Πέτρου Μάνταλου (37’) άνοιξε τον δρόμο, σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, όταν δηλαδή οι
επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων είχαν πέσει στον τοίχο της διπλής ζώνης άμυνας των γηπεδούχων.
Η έμπνευση του Μάνταλου όμως έστειλε την ΑΕΚ προηγούμενη στα αποδυτήρια και στην επανάληψη όλα ήταν καλύτερα. Ήρθε και το γκολ του Λιβάγια (85’) για να διώξει πλήρως το άγχος των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη και να φτάσει η αναμέτρηση στο τέλος της χωρίς «κιτρινόμαυρα» καρδιοχτύπια.
Συνοψίζοντας, θα γράψουμε πως οι παίκτες του «Δικεφάλου» δεν έκαναν κάποια σπουδαία εμφάνιση, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ.
Ο Απόλλων το προσπάθησε, είχε δύο-τρία καλά σουτ, έδειξε βελτιωμένος σε σχέση με το κάκιστο ξεκίνημά του στη σεζόν, αλλά σίγουρα χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη. Το να σωθεί δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά έδειξε πως θα το παλέψει.
Απόλλων Σμύρνης (Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα, Κονέ, Γκίνο, Ντ' Ούρσο (79' Γκονζάλες), Μπεντινέλι, Ακόστα (76' Σικαμπάλα), Τριάδης.
ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μπακασέτας (75' Μπογέ), Μοράν (46' Αλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάϊα, Πόνσε (61' Κλωναρίδης).