Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Οι εκλογές της άνοιξης (του 2019)… αναβάλλονται για το φθινόπωρο (του 2019)


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
Το μονότονο μοτίβο που συνόδευε τη Συμφωνία των Πρεσπών όλο το προηγούμενο διάστημα, κυρίως με αφετηρία τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, είναι ότι… παράγει αποτελέσματα.
Αυτό συνέβη και με το δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια.
Η μειωμένη συμμετοχή της σκοπιανής κοινωνίας στη διαδικασία, και η ατροφική πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης Ζάεφ, σπρώχνουν το εν Ελλάδι κυβερνητικό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου, στην απόφαση να… ξανακρύψουν στα ντουλάπια τις κάλπες για τις εθνικές εκλογές, που,
όλα έδειχναν ότι θα πραγματοποιούνταν την άνοιξη του 2019, μαζί με ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.
Είναι προφανές ότι, οι εσωτερικοί κραδασμοί στα Σκόπια, επιτρέπουν σε Τσίπρα και Καμμένο να χαράξουν τη στρατηγική τους μέχρι τις εκλογές, χωρίς πίεση και… απρόβλεπτα αδιέξοδα.
Αυτό δείχνει και η διαδικασία… εκτόνωσης των διαφορετικών προσεγγίσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας.
Άλλωστε, εκτός από την υπηρέτηση της επιδίωξης να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στο μέτωπο των σκανδάλων που διερευνά η Δικαιοσύνη, μεταξύ των εκπροσώπων του παραδοσιακού δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση στις εθνικές κάλπες, αποσκοπεί και στο να… εξαντλήσει ειδικά την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που θέτει ζήτημα πρόωρων εκλογών εδώ και 2 1/2 χρόνια.
Δηλαδή, κάλπες το φθινόπωρο του 2019.
ysterografa.gr