Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

1ο Διεθνές Συνέδριο «Καινοτόμος, Διεπιστημονική, Ψηφιακή Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» TMM_CH

http://www.mononews.gr/wp-content/uploads/2016/05/tee.jpg
Με την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου η διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει το πρώτο διεθνές συνέδριο με θέμα «Καινοτόμος, Διεπιστημονική, Ψηφιακή Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας,  το Υπουργείο Πολιτισμού και
Αθλητισμού και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε διεθνή συνεργασία με το National Geographic, το World Monuments Fund, το Διεθνές Συμβούλιο ICOMOS, την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τεχνολογία και την Κατασκευή ECTP, την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Εκπαίδευση των Μηχανικών SEFI, και υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμου Β΄, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και των προκαθήμενων των τριών Χριστιανικών Κοινοτήτων, Φυλάκων του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δια της διοργάνωσης του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου TMM_CH, έχει επιτύχει τη συνεργασία ενός ευρέως εθνικού και διεθνούς δικτύου επιστημονικών φορέων προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και όλων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.



Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11η Οκτωβρίου 2018 στις 9:00 πμ στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Γιώργος Ν. Στασινός, και οι εκπρόσωποι των φορέων συνδιοργάνωσης: από τη National Geographic Society ο Αρχαιολόγος Δρ. Fredrik Τ. Hiebert, από το World Monuments Fund ο κ. Γιάννης Αβραμίδης, από τη Γενική Διεύθυνση Connect της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Δρ. Albert Gauthier, από το Διεθνές Συμβούλιο ICOMOS η Δρ. Έλενα Κόρκα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Μάρκος Μπόλαρης. Το συνέδριο θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νίκος Βούτσης, δια του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Καθηγητή ΕΜΠ Δημήτριο Σεβαστάκη. Θα παραστεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Στρατής. Την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς.



Το Διεθνές Συνέδριο TMM_CH πραγματοποιείται με αναφορά στη Ψηφιακή Έκθεση Προηγμένης Τεχνολογίας «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο»  που εγκαινιάστηκε, από την Α.Ε., τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο,  στις 21 Μαΐου 2018, παρουσία των Ελληνικών και Διεθνών ΜΜΕ  και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2019.


Το αναλυτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου TMM_CH βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://tmm-ch2018.com/files/TMM-CH2018_Program.pdf 


Γραφείο Τύπου ΤΕΕ- Χριστίνα Ντζόιδου