Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

42 χρόνια φυλακή στον «τυφλό» βιαστή της Δάφνης

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/viastis-dafnis-500.jpg
Ποινή κάθειρξης 42 ετών κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 25 χρόνια) επιβλήθηκε  στον επονομαζόμενο 53χρoνο βιαστή της Δάφνης.
Την καταδίκη του κατηγορουμένου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία τον χαρακτήρισε διεστραμμένο και σατανικό.
Η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης καθώς όπως ανέφερε: «Η παθούσα δίνει μάχη για την υγεία της και θα πρέπει να φύγει από εδώ δικαιωμένη και να προχωρήσει τη ζωή της».
Ο 53χρονος δεν ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης καθώς ζήτησε να
μην μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο.
Η υπόθεση αποκαλύφτηκε  το Μάιο του 2017 όταν οι αστυνομικοί κάνοντας έφοδο στο «κολαστήριο» της Δάφνης. Η οξυδέρκεια των αστυνομικών έσωσε τη ζωή της 20χρονης φοιτήτριας, η οποία κρατούνταν επί δύο 24ωρα φυλακισμένη σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα στη Δάφνη, όπου 52χρονος τη βίαζε και τη βιντεοσκοπούσε.
Οι γονείς της κοπέλας σε κατάσταση απόγνωσης στο Τμήμα Ασφαλείας Δάφνης και είπαν στους αστυνομικούς ότι η κόρη τους αγνοείται. Πρόσθεσαν ότι απασχολούνταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι υπέρβαρου άνδρα, με απώλεια όρασης, ο οποίος -όπως τους είχε πει η κόρη τους- στο παρελθόν είχε ζητήσει βοήθεια από το πρόγραμμα του Δήμου
«Βοήθεια στο Σπίτι» για άτομα με αναπηρία. Ενας από τους αστυνομικούς σκέφτηκε να τηλεφωνήσει αμέσως στο δήμαρχο και να τον ρωτήσει ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ο άνδρας.
Ο δήμαρχος ύστερα από μια μικρή έρευνα που έκανε υποψιάστηκε τον 52χρονο και μέσα σε λίγη ώρα οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην πόρτα του διαμερίσματος της οδού Οθωνος.
Χτύπησαν το κουδούνι, λέγοντας πως είναι αστυνομικοί, και τότε ο ιδιοκτήτης τους απάντησε ότι δεν τους πιστεύει και γι’ αυτό δεν ανοίγει την πόρτα. Ανδρες του Τμήματος Ασφαλείας Δάφνης άκουσαν από μέσα μια γυναικεία κραυγή. Αμέσως έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα, συνέλαβαν τον 52χρονο και κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο, όπου αντίκρισαν γυμνή, φιμωμένη και δεμένη χειροπόδαρα την άτυχη φοιτήτρια. Την έλυσαν και εκείνη με δάκρυα στα μάτια άρχισε να τους φυλάει τα χέρια που έδωσαν ένα τέλος στα βασανιστήρια που είχε ζήσει επί δύο ημέρες.
Γύρω από την 20χρονη ήταν εγκατεστημένες κάμερες, καθώς ο δράστης βιντεοσκοπούσε το βιασμό της κοπέλας με ερωτικά βοηθήματα. Στόχος του ήταν να μεταδίδει ζωντανά το βιασμό στο Διαδίκτυο, ενώ είχε τοποθετήσει κάμερα ακόμα και στο κεφάλι του. Νωρίτερα ο 52χρονος είχε ναρκώσει την κοπέλα και την είχε χτυπήσει σε όλο της το σώμα.
Η φοιτήτρια είχε ανταποκριθεί σε αγγελία που είχε βάλει ο 52χρονος, με την οποία ζητούσε οικιακή βοηθό για κάποιες ημέρες την εβδομάδα. Ο ιδιοκτήτης, ωστόσο, την είχε αφήσει απλήρωτη και έτσι αποφάσισε την περασμένη Τρίτη να πάει να του ζητήσει τα χρωστούμενα. Τότε ήταν που άρχισε το μαρτύριό της. Μέχρι χθες η 20χρονη νοσηλευόταν στο Τζάνειο Νοσοκομείο με κακώσεις.
Ο δράστης κατέθεσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας ότι προχώρησε στις αποτρόπαιες πράξεις του με τη συναίνεση της φοιτήτριας. Ζούσε μόνος του στο 30 τ.μ. διαμέρισμα, με μοναδική συντροφιά ένα μικρό σκυλάκι. Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κλοπές και το τελευταίο διάστημα είχε αντικοινωνική συμπεριφορά.