Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

17ο Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων στην Αρχαία Κόρινθο


Εμφάνιση 06.jpg

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιείται στην Αρχαία Κόρινθο το «17ο Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο στελεχών Ιερών Μητροπόλεων», διάρκειας 3 ημερών στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2018.
Το Συμπόσιο είναι πρωτοβουλία του φορέα διοργανώσεως με την ονομασία «Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής Αναγεννήσεως» και φιλοξενείται στο Συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου στους "Αγίους Αναργύρους" Αρχαίας Κορίνθου και φέρει το όνομα «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».

Εμφάνιση 04.jpgΕκ μέρους του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας παρευρέθησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι δρ. Απόστολος Παπαφωτίου και ο κ. Γεώργιος Πετρίτσης.
Ο δρ. Απόστολος Παπαφωτίου έκανε τον κάτωθι χαιρετισμό:

Εμφάνιση 03.jpg«Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Μεθώνης
Κε. Κλήμη, Αρχιγραμματεύ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες
Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι
Πανασιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες
Αιδεσιμολογιώτατοι Πρεσβύτεροι
Ελλογιμώτατοι Καθηγητές
Σεβαστοί Σύνεδροι

Εμφάνιση 02.jpg
Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κου. Πελοπίδα Καλλίρη και τις ευχές τους για καλή επιτυχία στο 17ο Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων.

Να συγχαρώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιο, για την πάνυ αρχοντικήν φιλοξενία του Συμποσίου και το φορέα Διοργάνωσης.
Εμφάνιση 01.jpgΤο Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β' και πραγματοποιείται στο φιλόξενο Συνεδριακό κέντρο «Ο Απόστολος Παύλος» στους "Αγίους Αναργύρους"  Αρχαίας Κορίνθου.
Το κέντρο αυτό είναι μια σημαντική επέμβαση του Ποιμενάρχη μας, ο οποίος διακονεί επαξίως  εις τύπον και τόπον Χριστού τον Αποστολικό θρόνο της Κορίνθου. Αποτελεί ένα κόμβο μιας σειράς από επιτυχημένες επεμβάσει,ς που αποτελούν ένα πλήρες και ολοκληρωμένο δίκτυο επεμβάσεων προς Δόξα Θεού και κάλυψη αναγκών, συνεχίζοντας την παράδοση των προκατόχων ιεραρχών.
Κοι. Σύνεδροι θα έχετε την  ευκαιρία μεταξύ των πολλών να δείτε το ανακαινισθέν Μητροπολιτικό Μέγαρο Κορίνθου "Δεσποτικό", το καλλίστευμα της εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής.
Το Συμπόσιο αυτό ως ειδική και γενικότερη γνώση δεν απευθύνεται μόνο σε κληρικούς, ούτε ο στόχος του περιορίζεται μόνο σε αυτούς, οι οποίοι κατά κανόνα συμμετέχουν στη λειτουργική πράξη με σεβασμό και υπευθυνότητα στην παράδοση και με δυναμισμό στην εξέλιξη αυτής.
Απευθύνονται και στους πιστούς που συμμετέχουν στη Λατρεία της Εκκλησίας. Η λειτουργική ζωή ενός πιστού, ενός βαπτισμένου Χριστιανού, ενός πολίτη του κόσμου τούτου και του ουρανού, δεν πρέπει να είναι μια ζωή παράλληλη στη βιολογική ζωή.
Απεναντίας πρέπει να είναι δύο δρόμοι που ταυτίζονται και τους όποιους δύσκολους δρόμους ακολουθεί ο πιστός για να κατακτά και να βεβαιώνει την Χριστιανική του ύπαρξη και την προσδοκώμενη και αναμενόμενη αιωνιότητα.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συμπόσιο και ακόμα οι εξαιρετικές εισηγήσεις - ανακοινώσεις της πλούσιας θεματολογίας να γίνουν εγκύκλιες γνώσεις και να μας ενθαρρύνουν στη βίωση της λειτουργικής διαδικασίας μέσα από ένα πνεύμα δημιουργίας και προσφοράς, μακριά από την ακαμψία και την πνευματική ιδιοτέλεια.»

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
                                      Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.