Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0: Αποθέωση Τουρέ και λάμψη Γκιγιέρμε

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0: Αποθέωση Τουρέ και λάμψη Γκιγιέρμε
Αυτά τα ματς μπορεί να μην έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά όταν μπροστά σου έχεις μία ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα δεν μπορεί να μην είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Στο 1-0 επί του Λεβαδειακού για το Κύπελλο Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συστηθούν αρκετά νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού. Ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει καθόλου ή έχουν παίξει ελάχιστα. Ο Μάνος έβαλε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα σε ένα παιχνίδι
που το είχε επισκιάσει το ντεμπούτο του Τουρέ. Αυτός που έκανε τη διαφορά, όμως στο ματς με τους Βοιωτούς ήταν ο Γκιγιέρμε. Ένας εξαιρετικός χαφ με τρομερή ποιότητα που έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Έκοβε, δημιουργούσε, είχε τελειώματα και έδειξε ότι έχει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο ματς με τον Λεβαδειακό.
Με πολλά νέα πρόσωπα και με τον Γιάγια Τουρέ στην ενδεκάδα του παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν με μία ενδεκάδα που δεν έχει παίξει ξανά μαζί και ήταν λογικό να χρειαστεί χρόνο για να βρει τα πατήματα της. Παρόλα αυτά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που είχε κλειστεί στην άμυνα του δεν άφηνε χώρους προς την εστία του Μπάγιτς. Σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος οι Βοιωτοί είχαν περισσότερες βλέψεις στην επίθεση και όποτε έβρισκαν την ευκαιρία έβγαιναν στην κόντρα.
Στο πρώτο μέρος όλο το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού περνούσε από τα πόδια του Τουρέ. Αυτόν έψαχναν οι συμπαίκτες του για να φτιάξει κάτι στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ο Γκιγιέρμε ήταν αυτός που είχε αναλάβει να προωθεί τη μπάλα από την άμυνα και το έκανε αρκετά καλά. Στο 21' ο Ολυμπιακός είχε μία καλή ευκαιρία με τον Ανδρούτσο να κάνει το σουτ τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να καταλήγει στον Τουρέ, ο οποίος έκανε νέο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκει στον Λεβαδειακό και σημειώθηκε στο 32' με τον Μάνγκα να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σα. Στο 38' οι Βοιωτοί απείλησαν και πάλι με τον Ιωαννίδη να κάνει το σουτ τον Σα να αποκρούει, τον Γιακουμάκη να κάνει νέο σουτ και τον πορτιέρε του Ολυμπιακού να βγάζει σε κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 0-0 να μην αλλάζει σε ένα ματς που δεν είχε τρελό ρυθμό και με τον Ολυμπιακό να το ελέγχει, αλλά να μην βρίσκει φάσεις.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο ψάχνοντας το γκολ. Το σκηνικό δεν είχε αλλάξει με τον Λεβαδειακό να περιμένει πίσω από τη μπάλα και τους Πειραιώτες να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Στο 51' είχαν την ευκαιρία σε σουτ του Μασούρα το οποίο μπλόκαρε ο Μπάγιτς, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, βγάζοντας στο 58' τον Τουρέ και τον Ανδρούτσο για να βάλει τον Νάτχο και τον Χασάν. Έπαιξε ένα 4-4-2 από εκείνο το σημείο και μετά με τον Γκιγιέρμε να είναι αυτός που πήρε περισσότερες φορές τη μπάλα στα πόδια του. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε στο γήπεδο την κλάση του και άπλωσε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.
Το γκολ για την ομάδα του Πειραιά ήρθε στο 68' με τον Μασούρα να κάνει τη σέντρα, τον Μάνο να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στη συνέχεια όλα ήταν εύκολα για τους Πειραιώτες και ο Γκιγιέρμε συνέχιζε να δείχνει ότι είναι πανέτοιμος να μπει στην ομάδα. Στο 78' πέρασε φανταστική κάθετη πάσα για τον Κούτρη, αυτός γύρισε στο ύψος της περιοχής για τον Χασάν, αλλά το πλασέ του κόντραρε και δεν βρήκε δίχτυα. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει σημειώσει και δεύτερο γκολ στο 89' όταν ο Γκιγιέρμε έκανε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς. Κάπως έτσι έμεινε το 1-0 και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του και στο Κύπελλο Ελλάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μασούρας, Σισέ, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος (58' Χασάν), Βρουσάι, Τουρέ (58' Νάτχο), Ναουέλ (83' Πάρντο), Μάνος
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μπάγιτς, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Αντιλεού, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (68' Νάνγκις), Καραχάλιος, Γιακουμάκης, Σαβαντογκό, Μανγκά (46' Νίκας), Ιωαννίδης (56' Όμο).