Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΛΙΓΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΑ


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjyEGLaIgmxBGW0ZsSSRW3wGzYnRd5YEVRpmztboSzniWGh1yE66nzpmqmlz1_9nKepywA7JOXix5QuFFVaU65QQ-qlTxekZT0_WCmIYySjL_y-RNckHOjpvU-nVvItS80FBqYDGyJIBQ/s1600/%25CE%2594%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B2%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25B9+%25CE%25B1%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2586+%25CE%2586%25CF%2581%25CE%25B7%25CF%25822.JPG
Γράφει ο 
Ανδρέας  Γκολφινόπουλος

Κατά τον Γ. Μπαμπινιώτη, στην Αρχαία Ελλάδα συνηθιζόταν η έκφραση : «Μαλάκας πολίτης», η οποία ήταν συνώνυμη του «ιδιώτης». Ιδιώτης ήταν ο πολίτης που δεν ασχολείτο με τα πολιτικά. Η ιδιωτεία, για τους αρχαίους προγόνους μας, ήταν κατάπτυστη. Εξ’ ου και το λατινογενές idiot, το οποίο προέρχεται από τον ιδιώτη και σημαίνει ηλίθιος.

Σύμφωνα με το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, η έκφραση “το λαμόγιο” είναι το πρόσωπο που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς προκειμένου να επωφεληθεί οικονομικά και στη συνέχεια να αποχωρήσει, ο καιροσκόπος, ο αβανταδόρος, ο απατεώνας.
Οι κατάπτυστοι ΙΔΙΩΤΕΣ που δεν ασχολούνται με τα πολιτικά και οι καιροσκόποι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !  “Μαλάκες πολίτες” και “Λαμόγια” !  Κοιτάξτε, όλοι αυτοί είναι γύρω μας...  Ίσως να είστε, ίσως να είμαι, μα σίγουρα είστε και σίγουρα είμαστε. Ας διαλέξει ο καθένας το στρατόπεδο που τον βολεύει πιο πολύ ή τον πληγώνει λιγότερο !
   Το συμπέρασμα είναι μοναδικό και κρίσιμο, λοιπόν ας το παραδεχτούμε,
Το να μένουμε ντροπαλοί και σιωπηλοί ανάμεσα στους κακούς, δεν ωφελεί καθόλου, γιατί η σιωπή γίνεται σύμμαχος των κακών που φλυαρούν. Όταν εσύ κι εγώ ακούμε τους φαύλους και δεν μιλάμε, τότε γινόμαστε σύμμαχοί τους”.
   Μένω σ’ αυτό για σήμερα.
   Θα ήθελα με την ευκαιρία να ΣΥΓΧΑΡΩ ΔΗΜΟΣΙΑ τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΞΕ    κ. Βλάση Γεωργίου, οποίος σε αίτησή μου για θέμα ύδρευσης, άμεσα με πήρε στο τηλέφωνο, ήταν ευγενέστατος και πολύ σαφής, μου πρότεινε μια ρεαλιστική και εφικτή λύση, εγγυήθηκε την εκτέλεση και ενεργοποιήσε τους σωστούς υπαλλήλους προς εκτέλεση. Τι να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο, είναι πραγματικό κόσμημα της Επιχείρησης. Με οντότητα και ρεαλισμό, ευγενικός τεχνοκράτης αλλά και ευαίσθητος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Ξεχωρίζει η παρουσία του και λάμπει εκεί που όλα είναι θολά. Υποκλίνομαι !  
   Σύντομα θα αποκαλύψω στους δημότες, όσα αρνείται πεισματικά να ανακοινώσει η Πρόεδρος του Δερβενίου, δηλαδή το ύψος του ποσού που εισπράττει ο Δήμος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα. Το σύνολο των ανταποδοτικών τελών και φόρων. Ταυτόχρονα πόσα έργα εισηγήθηκε, πόσα ψηφίστηκαν και πόσα εκτελέστηκαν. Παρά τις προτροπές μου, η Πρόεδρος αρνείται πεισματικά να τοποθετηθεί, προφανώς για να μην αποκαλυφθεί η αδυναμία και το μηδενικό έργο της.
Αφού λοιπόν δεν το κάνει η ίδια, στα πλαίσια ενός έντιμου απολογισμού, θα ανακοινώσω αυτά τα στοιχεία που βγήκαν από την Διαύγεια και τις επίσημες αναρτήσεις στο διαδίκτυο. για να αξιολογήσουν ελεύθερα οι δημότες το έργο που έχει παραχθεί. Αυτό αποτελεί παλαιότερη δέσμευσή μου.
Στη συνέχεια, θα αποκαλυφθεί ποιός είναι ¨ο επώνυμος δημότης” που αφαίρεσε τα τρία φωτιστικά από πεζοδρόμιο στην Παραλία Πεταλούς, ποιός ΑντιΔήμαρχος “έθαψε” σχετική αίτηση και πως αντέδρασε η Πρόεδρος επιβαρύνοντας τη θέση της.

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛOΣ
(τηλ. 6973217478)  agolfin@hol.gr