Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΘΡΗΝΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Αυτός είναι ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροπλάνου Τ-2 που σκοτώθηκε

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/pilotos-500.jpg
Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε το πρωί σε περιοχή βόρεια της Σπάρτης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.
Υπενθυμίζεται ότι εκπαιδευτικό αεροπλάνο Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε λίγο μετά τις 8.30 έξω από την Τρίπολη προς την κατεύθυνση της Σπάρτης.

Μετά την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, άνδρες των σωστικών συνεργείων που έσπευσαν στην περιοχή εντόπισαν σώο τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους. Λίγη ώρα αργότερα όμως ο κυβερνήτης του αεροσκάφους εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρός.
 Στο αεροσκάφος Τ -2 Buckeye, ένα από τα παλαιότερα της Π.Α. επέβαιναν δύο άτομα, αμφότεροι επισμηναγοί, στο πλαίσιο άσκησης. Παρόλο που οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χρησιμοποίησαν τον μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης, εγκαταλείποντας το Τ-2 προτού αυτό συντριβεί, εντέλει η επιχείρηση διάσωσης δεν είχε αίσιο τέλος και για τους δύο πιλότους.
Ο συγκυβερνήτης που εγκατέλειψε εγκαίρως το αεροσκάφος εντοπίστηκε σώος βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο της Καλαμάτας σε καλή κατάσταση.
Η ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το τραγικό δυστύχημα:
Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.
Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.
Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Καμμένος: Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.
Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.
Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.
Τέλος, προσερχόμενη στη συνάντησή της με τον κ. Καμμένο η κ. Κατερίνα Παπακώστα εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη της για το δυστύχημα και τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του επισμηναγού.

Υπηρετούσε στην ίδια μοίρα με τον δίδυμο αδελφό του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδικοχαμένος επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου είχε δίδυμο αδελφό με τον οποίο υπηρετούσαν μάλιστα στην ίδια μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας
 eleftherostypos.gr