Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοι Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδωρων Περιοδεία Καλλίρη στα πυρόπληκτα χωριά του Ξυλοκάστρου

Εμφάνιση IMG_6543 (002).JPG 
Εμφάνιση IMG_6549.JPGΔιευρυμένο κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο και κ. Θανάση Γκίκα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κκ Ευριπίδη Γκιάτα, Κωνσταντίνο Λέγγα, Γιώργο Πετρίτση και Απόστολο Παπαφωτίου, τον Αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Δημήτρη Κάσσιο και κλιμάκιο των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων
και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποίησε  εκτενή αποτύπωση των ζημιών στα χωριά Μ. Βάλτος, Θροφαρί και Ζεμενό τόσο σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, όσο σε υποδομές αρδευτικών τμημάτων .
Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη σε κάθε χωριό και επιτόπια αποτίμηση των καταστροφών με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και των κατοίκων τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας ξεκαθάρισε ότι με εντολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, οι πληγείσες περιοχές τόσο στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όσο και του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων θα τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από αίτημα των Δημάρχων.
Θα υπάρξει άμεση παρέμβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας  Κορινθίας στο κατεστραμμένο αρδευτικό δίκτυο των πληγεισών περιοχών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ Θεοφάνη Κουρεμπέ την άμεση αποτίμηση των ζημιών από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι από τη Δευτέρα 30/07/2018 θα ξεκινήσει η αποτύπωση και αποτίμηση των καταστροφών.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα παρέμβει όπου χρειαστεί προκειμένου να διευκολύνει και να στηρίξει τους πληγέντες συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν υποστεί μερική ή ολική καταστροφή της παραγωγής τους και ζημιές επι των ιδιοκτησιών τους και βρίσκονται πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο.


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη