Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ψάχτε αλλού γιά "ΜΑΤΙΑ"

 
Του Βλάσιου Τσιώτου
Πριν λίγες μέρες σε μια ύποπτη προσπάθεια άκριτης γενίκευσης της κατάστασης η οποία οδήγησε στην τραγωδία η οποία έλαβε χώρα στη περιοχή <<ΜΑΤΙ>>, ένα άστοχο δημοσίευμα προσπαθεί να δυσφημίσει το Δερβένι.
Στο δημοσίευμα αυτό το Δερβένι παρουσιάζεται ως ένας ακόμη παραθαλάσσιος οικισμός με αδύνατη την πρόσβαση προς τη θάλασσα, με σπίτια πάνω στην παραλία, με ιδιωτικές παραλίες.
Επειδή η προσπάθεια ψευδών γενικεύσεων προς δημιουργία εντυπωσιασμού δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους.

Στο Δερβένι τα σπίτια είχαν χτιστεί σε μεγάλη απόσταση από την παραλία. Το γενικευμένο σε όλες τις ακτές του Κορινθιακού φαινόμενο της διάβρωσης, αλλά και μια υποθαλάσσια κατολίσθηση με ακραία και μαζική ολίσθηση υλικού η οποία συντελέστηκε το 2012, έχουν οδηγήσει στην εξαφάνιση της παραλίας και στον κίνδυνο αφανισμού των σπιτιών πλησίον αυτής. 
 
Στο Δερβένι η πρόσβαση προς την θάλασσα παραμένει ανεμπόδιστη καθώς διαθέτει πλήθος προσβάσεων ανά μερικές δεκάδες μέτρα η μία από την άλλη.
Η δυσφήμηση λοιπόν μιας περιοχής και η προσπάθεια δημιουργίας φόβου και ανασφάλειας δεν αγγίζει την περιοχή μας. Όσοι αγωνιωδώς προσπαθούν να διασπείρουν ανησυχία ας ψάξουν σε άλλες περιοχές ή ας επισκεφτούν το Δερβένι για ασφαλείς και ξέγνοιαστες διακοπές.

ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ