Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Και η Κροατία στα προημιτελικά, απεκλεισε τη Δανια στα πέναλτι

Μουντιάλ 2018: Κροατία – Δανία 3-2 στα πέναλτι! Στους «8» οι Κροάτες | Newsit.gr
Η Κροατία λύγισε τον Κάσπερ Σμάιχελ και με ήρωα τον δικό της γκολκίπερ, Σούμπασιτς, επικράτησε 3-2 στα πέναλτι της Δανίας και πήρε την πρόκριση για τις 16 του Μουντιάλ.Η Δανία κατόρθωσε να προηγηθεί με τον Γιόργκεσεν στο 2', με τον Μάντζουκιτς να ισοφαρίζει για την Κροατία δύο λεπτά αργότερα.


Το γκολ του Γιόργκενσεν είναι το γρηγορότερο που έχει σημειωθεί στο Μουντιάλ μετά από εκείνο του Αμερικανού, Κλιντ Ντέμπσι στα 29 δευτερόλεπτα κόντρα στην Γκάνα.
Είναι το δεύτερο ματς στην ιστορία του Μουντιάλ που δυο ομάδες σκοράρουν μέσα σε 4 λεπτά ύστερα από το Αργεντινή-Νιγηρία το 2014.
Στη συνέχεια οι δυο ομάδες έπαιξαν 116 λεπτά και γκολ άλλο δεν σημειώθηκε, αν και η Κροατία έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην παράταση με τον Λούκα Μόντριτς ο οποίος στο 116΄ εκτέλεσε πέναλτι στην αγκαλιά του Σμάιχελ. Στο πέναλτι είχε υποπέσει ο Γιόργκενσεν ανατρέποντας τον Ρέμπιτς ο οποίς είχε περάσει τον τερματοφύλακα και ετοιμαζόταν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Αναγκαστικά οι αντίπαλοι έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. H διαδικασία είχε πρωταγωνιστές τους δυο γκολκίπερ. Δυο έπιασε ο Σμάιχελ αλλά δεν ήταν αρκετά γιατί ο Σούμπασιτς έπιασε τρία (η αλήθεια είναι ότι ήταν κακοχτυπημένα). Ο Ράκιτιτς ευστόχησε στο τελευταίο και έστειλε την Κροατία στις «16».

Τα πέναλτι:
Έρικσεν απόκρουση
Μπαντέλι απόκρουση
Κγιάερ 1-0
Κράμαριτς 1-1
Κρον Ντέλι 2-1
Μόντριτς 2-2
Σένε απόκρουση
Πίβαριτς απόκρουση
Γιόργκενσεν απόκρουση
Ράκιτιτς 2-3
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βίντα, Βρσάλικο, Λόβρεν, Στρίνιτς (81’ Πίβαριτς), Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (97’ Κράμαριτς), Μπρόζοβιτς (71’ Κόβασιτς), Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς (108’ Μπαντέλι)
ΔΑΝΙΑ (Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κνούντσεν, Κίερ, Κρίστενσεν (46’ Σένε), Ντιλέινι (98’ Κρον Ντέλι), Ντάλσγκααρντ, Γιόργκενσεν, Έρικσεν, Πόουλσεν, Μπραϊθγουάιτ (106’ Σίστο), Κορνέλιους (66’ Ν.Γιόργκενσεν)