Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο - Δεν έλειψε κανείς

 http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/16/16343cb625324cdbb5bde0f892665395.jpg?v=1&maxwidth=650&&watermark=magnify
Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και πλήθος φιλάθλων που αγάπησαν τον ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού Παύλο Γιαννακόπουλο έχουν συρρεύσει από νωρίς το πρωί στον Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (εντός του περιβάλλοντος χώρου της Μητρόπολης), όπου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.
Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του εμβληματικού ηγέτη του Παναθηναϊκού
δίνουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης (ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο) και πολλοί ακόμη άνθρωποι του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας.
Λίγο μετά τις 1.30 το μεσημέρι πήγε στην εκκλησία ο αδερφός του εκλιπόντος, Θανάσης Γιαννακόπουλος ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο. 
Μέσα σε σχεδόν 40 μέρες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αποχαιρέτισε δυο από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του. Πρώτα τον αδερφό του Κώστα και σήμερα τον Παύλο
Συγκλονισμένος εμφανίστηκε και ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρης, ο οποίος υπεραγαπούσε τον πατέρα του.
Στη Μητρόπολη βρίσκεται ο αδελφός του Παύλου Γιαννακόπουλου, Θανάσης, με τη σύζυγο και την κόρη τους, σύσσωμη η ομάδα του Παναθηναϊκού, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος διατέλεσε για 13 χρόνια προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά και και πολλοί πρώην παίκτες.Τον ύστατο φόρο τιμής αποτίει ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης., ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος,
Στη Μητρόπολη βρίσκεται και ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου προκειμένου να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο.
Ο CEO της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης υπήρξε φίλος με τον ιστορικό παράγοντα του Παναθηναϊκού και δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο, παρά την κόντρα που υφίσταται με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Στο χώρο βρίσκεται και στεφάνι που έχει αποσταλεί από την Euroleague.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατέφθασε περίπου στις 14:30 και απότισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε. Παρών και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης , ο Αδωνις Γεωργιάδης , η Φώφη Γενηματά, Σταύρος Θεοδωράκης.  Νωρίτερα το πρωί το «παρών» έδωσε και ο επί σειρά ετών προπονητής των «πρασίνων» Ζέλικο Ομπράντοβιτς.Στη Μητρόπολη για να πει τα τελευταίο αντίο βρέθηκε και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης.
Αν και η τελετή γίνεται σε στενό οικογενειακό κύκλο, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού ακολούθησαν τη σορό του Παύλου Γιαννακόπουλου μέχρι την τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο. Η μηχανοκίνητη πορεία απαρτιζόταν από 500 μηχανές, οι οποίες «πρασίνισαν» την Αθήνα.
Ο κόσμος του «τριφυλλιού» βρέθηκε εξώ από το Α’ Νεκροταφείο και φώναξε τη λέξη «Αθάνατος», χωρίς όμως να μπει μέσα, μιας και σεβάστηκε την επιθυμία των συγγενών του εμβληματικού παράγοντα του Παναθηναϊκού.
Αντίθετα, έμεινε έξω κατά τη διάρκεια της κηδείας, ενώ συνομίλησε και με τον συγκινημένο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για την παρουσία τους.