Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σοβαρά επεισόδια με χημικά και πετροπόλεμοσε εκδηλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό


Συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική, με τις γύρω οδούς να θυμίζουν πεδίο μάχης.
Αστυνομικοί των ΜΑΤ συγκρούονται με κουκουλοφόρους τόσο μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ, όσο και στην οδό Εθνικής Αμύνης. Οι κουκουλοφόροι έχουν βάλει φωτιές σε κάδους, πετούν πέτρες και φωτοβολίδες προς τα ΜΑΤ, τα οποία απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.  Νωρίτερα  δύο διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν την περίφραξη, με σκοπό να κινηθούν προς την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες
Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη: «Μαλ…, αρχ…, Μηταφίδη». Στην ημερίδα που γίνοταν παρουσια 30 ατόμων μιλούσαν επίσης ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επί του μακεδονικού ζητήματος..