Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Πίσω στο Σκουρλέτη ο “Κλεισθένης 1” - Η επιστολή Πατούλη στον Σκουρλέτη



Υλοποιήθηκε χθες η Απόφαση που είχε λάβει την Τετάρτη το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., με συντριπτική πλειοψηφία, να επιστρέψει στον Υπουργό Εσωτερικών το νομοσχέδιό του, ως απαράδεκτο.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. πράγματι το έστειλε πίσω, μαζί με μια συνοδευτική Επιστολή, που ο AIRETOS σας παρουσιάζει στο τέλος του παρόντος. Στο κείμενο της Επιστολής ο κ. Πατούλης συνόψισε τους λόγους που εξηγούν τη συγκεκριμένη ενέργεια του ανώτατου θεσμικού οργάνου της πρωτοβάθμιας Τ.Α.


Προφανώς πρόκειται για μια πολιτική κίνηση συμβολικής αξίας, που στόχο είχε να εκφράσει τηναγανάκτηση που αισθάνονται από την Παρασκευή οι Αιρετοί για το περιεχόμενο του ν/σ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Οδικό Χάρτη της Κ.Ε.Δ.Ε.,συνεδριάζουν τα Δημοτικά Συμβούλια απ’ άκρη σ’ άκρη της Χώρας, σήμερα και τη Δευτέρα. 
Από έρευνα του AIRETOSπροκύπτει ότι η ανταπόκριση των Αιρετών στο κάλεσμα της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι μεγάλη και πράγματι έχουν οριστεί Συνεδριάσεις, παρά το εσπευσμένο της διαδικασίας που προκάλεσε η διαβούλευσηexpressπου όρισε η Κυβέρνηση.

Χθες το χορό των Συνεδριάσεων άνοιξε ηΠρωτεύουσα της Χώρας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συζήτησε εκτενώς το ν/σ και τάχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ της απόσυρσηςτου και της κατάρτισης νέου μετά από διάλογο με την  Αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εξέφρασε τη ριζική του αντίθεση στο ν/σ και κατήγγειλε  ότι  «αποσκοπεί στην ποδηγέτηση  της Αυτοδιοίκησης». Επίσης ότι «ανομολόγητος στόχος του είναι“αυτό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε να το αποδυναμώσουμε”».
«Είναι επικίνδυνο για τη Xώρα και με τους θεσμούς δεν μπορούμε να παίζουμε», είπε o κ. Καμίνης, κάνοντας λόγο για «ένα σύστημα πλήρους παράλυσης των Δήμων».
Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναρωτήθηκε τι θα συμβαίνει στους Δήμους αν δεν είναι εφικτό μετεκλογικά να υπάρξει συμφωνία και συγκρότηση πλειοψηφίας μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. «Στις εθνικές εκλογές σε μια τέτοια περίπτωση έχουμε νέα προσφυγή στις κάλπες, κάτι που δεν προβλέπει το νομοσχέδιο για την περίπτωση των Δήμων», σημείωσε .
Σύμφωνα με  τον κ. Καμίνη το συγκεκριμένο ν/σ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχει η Αυτοδιοίκηση, αλλά και η Χώρα γενικότερα. «Βάζουν  το κάρο  μπροστά από το άλογο. Τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει η Αυτοδιοίκηση τις παραπέμπουν στη Συνταγματική Αναθεώρηση», ανάφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ την επιστολή επιστροφής του Κλεισθένη στον αποστολέα του: