Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Επίσκεψη Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Υποστράτηγο Νικόλαο Λάλο.

Επίσκεψη στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, αντιπροσωπεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Καλύβα και Κώστα Κουσουλό, επισκέφθηκε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Λάλο στο Στρατόπεδο «Αντγου Κων/νου Παπαναγιώτου» στο Λουτράκι Κορινθίας.

http://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/4349/general.01.jpegΗ συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Υποστράτηγος, κατόπιν αντίστοιχου αιτήματος του Δήμου στο πλαίσιο της στενότερης  συνεργασίας με τη Στρατιωτική Υπηρεσία, σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Μηχανικού και αφορούν στη συνδρομή για την υλοποίηση τεχνικών έργων, καθώς και για την αντιμετώπιση περιστατικών  εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας.
Στη εν λόγω συνάντηση η οποία υλοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Υποστράτηγος αφού υποδέχθηκε και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου για τις Μονάδες που εδρεύουν στο Στρατόπεδο και τις δυνατότητες του όπλου του Μηχανικού,  δεσμεύθηκε να συνδράμει , για την επιδιωκόμενη αρωγή στο Δήμο, με παρεμβάσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο δραστηριότητας του Όπλου του Μηχανικού και πάντοτε στο πλαίσιο της διαρκούς και σημαντικής κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Υποστράτηγο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια  για το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Στρατός Ξηράς, όπως καταφανώς διαπιστώθηκε  το προηγούμενο έτος με τη διάθεση μεταξύ άλλων μέσων και προσωπικού του Μηχανικού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο καθώς και για την  αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στη Μάνδρα και στην Νέα Πέραμο Αττικής.
Δήλωσε δε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η τοπική κοινωνία, αναγνωρίζει και εκτιμά  το έργο αυτό, καθόσον  αναδεικνύει το διαχρονικό ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως φορέα κοινωνικής ευθύνης, που ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις έκτακτες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και επιδιώκει τη συνεργασία και τη διασύνδεσή της με αυτό το πολύτιμο και δυναμικό «κομμάτι» της μεγάλης ελληνικής οικογένειας.
    Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή θερμών ευχών για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης