Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η Όλγα μπροστά στο σταυροδρόμι του μέλλοντος: Δήμαρχος Αθηναίων ή… υποψήφια (μελλοντική) πρωθυπουργός;


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Στο πλαίσιο της μάχης για την Αθήνα, που τείνει να εξελιχθεί σε μάχη για το μέλλον της Κεντροδεξιάς, εκτός από τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Πατούλη, το τρίτο αναγνωρίσιμο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι της σεναριογραφίας, είναι αυτό της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Η κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, που ξεκίνησε την πολιτική διαδρομή της στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, για να την αγκαλιάσει στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς και να μεγιστοποιήσει το πολιτικό αποτύπωμά της, ως Υπουργός Τουρισμού των κυβερνήσεων του Μεσσήνιου πολιτικού, παραμένει μια από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Μετά την ώθηση που της έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, με τη μετακίνησή της στην Αθήνα, η Όλγα Κεφαλογιάννη κατάφερε να βγει πρώτη στην Α’ Αθηνών, τόσο το 2012, όσο και το 2015, απέναντι σε τοτέμ του χώρου της Κεντροδεξιάς στην αστική πρωτεύουσα, όπως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στις πρώτες εκλογές, και τη Ντόρα Μπακογιάννη στις επόμενες.

Εκφράζοντας και εκπροσωπώντας τη γενιά των 40άρηδων, η Όλγα Κεφαλογιάννη προβάλλει ως μια αυτονόητη επιλογή για το μέλλον της Κεντροδεξιάς, στοχεύοντας αναπόφευκτα στα ηγετικά κλιμάκια, στο πλαίσιο της ανασύνθεσης που ακολουθεί κάθε εκλογική αναμέτρηση, ειδικά όταν δεν είναι νικηφόρα.

Όπως προκύπτει λοιπόν, η Όλγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα σταυροδρόμι μέλλοντος, με την απόφαση που θα πάρει να επηρεάζει συνολικά την πολιτική στοχοπροσήλωση της Κεντροδεξιάς.

Θα επιλέξει να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, και για τα αρκετά επόμενα χρόνια να “εγκλωβιστεί” στην πλατεία Κοτζιά;

Ή θα παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας ένα κορυφαίο υπουργείο, όπως το Εξωτερικών, σε μια αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε να είναι… διαθέσιμη για τη μελλοντική διεκδίκηση της ηγεσίας της παράταξης, και επομένως την… πολύ πιο μελλοντική πρωθυπουργία;

ysterografa.gr