Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να παίζει το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» Ώρα μηδέν για το ποδόσφαιρο μετά τα έκτροπα της Τούμπας

Ώρα μηδέν για το ποδόσφαιρο μετά τα έκτροπα της Τούμπας
Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το ποδοσφαιρικό «τέρας» που η ίδια δημιούργησε με τις αποφάσεις της, την αβελτηρία της, αλλά και μια σκανδαλώδη εύνοια που επέδειξε προς την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Το «όπλο» που είχε ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μπορεί, ευτυχώς, να μην τραβήχτηκε από τη θέση του, ωστόσο, έδωσε τη χαριστική βολή στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ένα πρωτάθλημα που είχε απαξιωθεί αρκετές φορές φέτος με σκανδαλώδεις αποφάσεις, με τελευταία την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, να πάρει πίσω την πρωτόδικη απόφαση τιμωρίας του ΠΑΟΚ.

Αλλά και με τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να παίξει η ομάδα με φιλάθλους στον αγώνα με την ΑΕΚ. Κάτι που όπως αποκάλυψε το site «to10.gr» ήταν γνωστό στη Θεσσαλονίκη ημέρες πριν και μάλιστα είχαν τυπωθεί και τα εισιτήρια. Γεγονός που δείχνει ότι κάποιοι… γνώριζαν την απόφαση εκ των προτέρων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα μοιάζει με μια προσπάθεια να «κόψει το καρπούζι» στα δύο, αντί να προβεί σε γενναίες αποφάσεις. Μια μεσοβέζικη λύση με το Μέγαρο Μαξίμου σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου», αλλά και με προφανή αδυναμία να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Όσο ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης καταζητείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τι τελικά πρέπει να γίνει ώστε να μην πληρώσει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ομάδες, η Εθνική, τις εικόνες που είδαμε όλοι στην Τούμπα.

Κυρίως δεν πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση να κινήσει τις διαδικασίες για την τιμωρία του ΠΑΟΚ για την απίστευτα προκλητική όσο κι επικίνδυνη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη.
Δεν είναι μόνον οι εικόνες ενός οργισμένου παράγοντα που μπαίνει σε ένα γήπεδο έχοντας όπλο. Είναι συνολικά το κλίμα τρόμου που επικράτησε, οι απειλές σε βάρος των διαιτητών μέσα στο γήπεδο και όσα συνέβησαν στις περίπου τρεις ώρες που μεσολάβησαν μέχρι να βγει το φύλλο αγώνος.

Η τιμωρία πρέπει να πέσει με βάση τις εικόνες, τις μαρτυρίες όσων ήταν στο γήπεδο, αλλά και του φύλλου αγώνος που καταγράφει με λεπτομέρεια όσα συνέβησαν. Αν μάλιστα ισχύουν, και καταγγελθούν κι ενώπιον των δικαστηρίων, οι απειλές σε βάρος του διαιτητή Κομίνη και της οικογένειάς του, τότε πρέπει να πέσει πέλεκυς.

Δεν αρκούν άλλωστε οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για αναζήτηση των ευθυνών ή ότι δεν θα φοβηθεί το πολιτικό κόστος. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να κινήσει τις διαδικασίες και να βάλει τα νομικά «φράγματα», προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές.


Άλλωστε, ο διεθνής διασυρμός που υπέστη η χώρα από τις σκηνές Φαρ Ουέστ στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στην εικόνα της Ελλάδας. Και μόνο γι' αυτό κάποιος πρέπει να πληρώσει...