Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Πρόσκληση σε Εκδήλωση - Διαβούλευση για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο


 https://i0.wp.com/adiakritos.gr/provoli/wp-content/uploads/2017/12/plastiki_sakoula_thalassa.jpg?fit=560%2C360

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Αγαπητές κυρίες/ Αγαπητοί κύριοι,


Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Εκδήλωση για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 5:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου
Η εκδήλωση διενεργείται στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για την μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στους δήμους του Κορινθιακού Κόλπου με την υποστήριξη των δήμων της ευρύτερης περιοχής, των τοπικών και κοινωνικών φορέων. 
Στην εκδήλωση θα γίνει διανομή ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου και τσαντών πολλαπλών χρήσεων.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη για την ευαισθητοποίηση του κοινού που θα οδηγήσει στην προστασία του περιβάλλοντος και θα λειτουργήσει προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

Με εκτίμηση, 

Σωτήρης Πέρρας
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

 

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 - 17:00 μ .μ.
 Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου ( ΣΠΟΑΚ) «Ο ΑΡΙΩΝ» και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) ( www . ecorec . gr ) υλοποιούν μία εκστρατεία ενημέρωσης για την μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στους δήμους του Κορινθιακού Κόλπου με την υποστήριξη των δήμων της ευρύτερης περιοχής, των τοπικών και κοινωνικών φορέων.
Οι στόχοι της εκστρατείας είναι:
 Η προστασία του ιδιαίτερου χώρου του Κορινθιακού Κόλπου, που χαρακτηρίζεται από μοναδικά φυσικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά,
 Η ευαισθητοποί ηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κορινθιακού Κόλπου για να μειωθεί και καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας,
 Η κατάθεση προτάσεων και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου για γρηγορότερη και αποτελεσματι κότερη εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας
Στα πλαίσια της εκστρατείας θα γίνουν πολλές δράσεις, όπως:
 α) ενημέρωση χιλιάδων μαθητών γυμνασίου - λυκείου,
 β) παραγωγή και διανομή ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου και τσαντών πολλών χρήσεω ν ,
γ) πραγματοποίηση διαδικτυακής διαβούλευσης για τοπικά μέτρα πολιτικής μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας,
δ) δύο σεμινάρια εκπαιδευτικών, και ε) εκδηλώσεις σε 6 δήμους του Κορινθιακού Κόλπου και πολλές άλλες ενέργειες δημοσιοποίησης .
Με την παρούσα πρόσκληση σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στ ην Εκδήλωση – Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 17:00 μ . μ . στ ο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου . Η συγκεκριμένη εκδήλωση της εκσ τρατείας συνδιοργανώνεται με τον Δ ήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων .
Το αναλυτικό πρόγραμμα της Εκδήλωσης – Διαβούλευσης παρουσιάζεται ακολούθως. Η εκστρατεία ενημέρωσης γίνεται σε συνεργασία και με το Ευρωπαϊκ ό έργο LIFE DEBAG ( LIFE 14 GIE / GR /001127) « Ολοκληρωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίηση ς για τη Μείωση της Πλαστικής Σακούλας στο Θαλάσσιο Περιβάλλον » ( ww w . lifedebag . eu )