Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ - Επίσκεψη αντιπροσωπείας φορέων του Δήμου στα κεντρικά της Τράπεζα Πειραιώς στην Αθήνα

http://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2017/03/08/70973/main/trapeza-peiraiws.jpg

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλία Νιάρρο, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Βλάσιο Τσιώτο, την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου κα Βούλα Διαμαντοπούλου και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, επισκέφθηκε την Τράπεζα Πειραιώς και συγκεκριμένα τον Ανώτερο Γενικό Διευθυντή και υπεύθυνο του Τομέα Λιανικής Τραπεζικής, Δικτύου Καταστημάτων και Καταθέσεων στην Ελλάδα κ. Βασίλειο Κουτεντάκη, για το μείζον θέμα της αναστολής της λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Κορινθίας κα Μαρία Θελερίτη και κ. Γιώργος Ψυχογιός, καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Πελοποννήσου της Τράπεζας .
Από την Αντιπροσωπεία του Δήμου αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του Υποκαταστήματος στο Δερβένι για λόγους οικονομικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς, ενώ συγχρόνως ζητήθηκε από τη Διοίκηση να επαναξιολογήσει τα ποιοτικά ευρήματα της μελέτης για τη βιωσιμότητα των Παραρτημάτων. Παράλληλα κατατέθηκε ενυπόγραφο αίτημα 2.500 κατοίκων της περιοχής προκειμένου για την ανάκληση της σχετικής απόφασης.
Οι βουλευτές επεσήμαναν τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο της λειτουργίας του Υποκαταστήματος για το σύνολο της περιοχής της Ευρωστίνης, σε αντιστοιχία με τη στοχευμένη κυβερνητική πολιτική για την αναβάθμιση των πόλων της Περιφέρειας, με έργα ενίσχυσης των αυτοδιοικητικών μηχανισμών, αλλά και με σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και δημιουργίας νέων υποδομών.
Τα στελέχη της Τράπεζας αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα και υπεσχέθησαν την επανεξέταση της σχετικής απόφασης και στη συνέχεια τον προγραμματισμό μίας νέας συνάντησης με κλιμάκιο στελεχών της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησής τους, στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου.