Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Πέρασε από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ, και από την Τρίπολη ο Ατρόμητος

Πέρασε από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ, «ανάσα» για την Κέρκυρα, «διπλό» του Ατρομήτου
Με τον ΠΑΟΚ να περνάει εύκολα από τη Λαμία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της πρώτης μέρας της 22ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε με 2-0 στη Λαμία της τοπικής ομάδας για την 22η αγωνιστική της Super League, με τα γκολ των Πέλκα στο 56' και Μαουρίτσιο στο 61' με... κεφαλιές. Ο «δικέφαλος του βορρά» αύξησε τη διαφορά του από του
διώκτες του στην κούρσα της κατάκτησης του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΟΚ, πλέον, μετρά 12 δώδεκα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, μιας και τελευταια φορά έχασε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 1-0 στις 5 Νοεμβρίου 2017.
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Ομο (67' Μπεν Τζεμιά), Μπλάζιτς, Βάντερσον (75' Καραγιάννης), Μπούντνικ (61' Άστσεριτς), Πίτι, Ακόστα. ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Μακ, Πέλκας (79' Μουλέν), Μπίσεσβαρ (72' Λημνιός), Πρίγιοβιτς.  
----------
Το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκίνησε με την Κέρκυρα να επικρατεί με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης  σε έναν αγώνα «δίχως αύριο» για τον ηττημένο. Οι «Φαίακες» επικράτησαν 2-0 στην έδρα τους της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με το αυτογκόλ του Τσόβιτς στο 40΄, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόλε, και το γκολ του Επστάιν στο 68΄.
Η Κέρκυρα έφθασε έτσι τους 18 βαθμούς και άφησε στην προτελευταία θέση με 16 βαθμούς τον Απόλλωνα. Το ματς ήταν ζωτικής σημασίας για τις δύο ομάδες και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει πολλά στη «μάχη» της σωτηρίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Γεωργίου, Ρόλε (82΄ Μυτίδης), Επστάιν (70΄ Αρτυματάς), Τουράμ (33΄ Παμλίδης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι (71΄ Καστιγέχος), Κοντοές, Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Ντεβέσα (59΄ Κονέ), Αλμπάνης, Ναδάλες (59΄ Ανιέτε), Στόουκς. 

-------------------
Μεγάλο «διπλό» που τον κρατάει ψηλά στη βαθμολογία πέτυχε ο Ατρόμητος με 1-0 στην Τρίπολη απέναντι στον τοπικό Αστέρα,με τέρμα του Χατζηισαΐα στις καθυστερήσεις του αγώνα 
--------------
Στη συνέχεια της αγωνιστικής την Κυριακή η ΑΕΚ, υποδέχεται την Ξάνθη. Ασφαλώς και το μυαλό των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ, θα είναι στον επαναληπτικό για τους «32» του Europa League με την Ντιναμό Κιέβου.
Οσον αφορά στον Ολυμπιακό, που έμεινε έξι βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και τέσσερις από την ΑΕΚ, ενώ αναμένει και την τελική απόφαση για την αφαίρεση τριών βαθμών που του έχει επιβληθεί, θέλει πάση θυσία την νίκη, υποδεχόμενος τον Πανιώνιο, έτσι ώστε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την διατήρηση των κεκτημένων.

Ενώ, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες, ΑΕΛ-Παναθηναϊκός, Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός-Παναιτωλικός.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 22ης ημέρας στη Super League:
Κέρκυρα-Απόλλων Σμύρνης 2-0
(40΄ αυτ. Τσόβιτς, 68΄ Επστάιν)

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 0-1
(90΄+1 Χατζηισαϊας)

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2
(56' Πέλκας, 61' Μαουρίτσιο)

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου
======================
15:00 Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 ΑΕΚ-Ξάνθη
17:15 Λεβαδειακός-Παναιτωλικός
19:30 Ολυμπιακός-Πανιώνιος


Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου
======================
19:30 ΑΕΛ-Παναθηναϊκός