Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Το Υπουργείο Εργασίας απεφάνθη ότι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν είναι ανίατη ασθένεια.ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

http://www.liberal.gr/articleimg/625_9FF74874-9B7F-F8AC-852C-0C58C36AF4A2.jpeg
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Α’ ΑΘΗΝΩΝ)

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας κ. Α
χτσιόγλου

και τον Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο
 
 
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2018
 

Το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς σχετική επιστημονική γνωμάτευση από το Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τον πίνακα των επ’ αορίστου αναπηρίας παθήσεων την Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, υποχρεώνοντας τους ασθενείς να ελέγχονται τακτικά από τα ΚΕΠΑ, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η αναπηρία τους. Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση που αντιβαίνει στα επιστημονικά στοιχεία που περιγράφουν τη συγκεκριμένη νόσο ως ανίατη.

Οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Μάλιστα, η πρόσφατη αλλαγή του ποσοστού συμμετοχής τους στις αναγκαίες φυσικοθεραπείες αυξήθηκε στο 25%, γεγονός που προκαλεί και οικονομικές δυσκολίες στους ασθενείς.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας και παραβλέπει προκλητικά τις δυσκολίες μετακίνησης και πρόσβασής τους στα ΚΕΠΑ, κάθε φορά που θα πρέπει να τα επισκέπτονται για να επιβεβαιώνεται η έτσι κι αλλιώς ανίατη πάθησή τους.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Η κυβέρνηση, με βάση ποια επιστημονικά κριτήρια αποφάσισε να αφαιρέσει από τον πίνακα των επ’ αορίστου αναπηρίας παθήσεων την Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας;
 
Η ερωτώσα βουλευτής

              
                  Ντόρα Μπακογιάννη